Reverse wireless charging este o functie noua introdusa pe telefoanele mobile, primul din lume (cu dotari de TOP) ce se lauda cu asa ceva este Huawei Mate 20 PRO. In trecut, tot cei de la Huawei au mai avut cateva modele ce suportau reverse wireless charging.

Pe scurt, telefonul functioneaza fix ca un incarcator wireless standard ce poate fi cumparat din magazine. Despre ce inseamna si cum functioneaza incarcarea wireless, aum discutat in acest articol.

reverse wireless charging

Trebuie insa sa aveti si un telefon ce suporta o incarcare de acest gen, toate telefoanele care suporta asa ceva au spatele fabricat din sticla. Practic, telefonul pe care vrei sa-l incarci va trebui asezat peste Mate 20 PRO si astfel va incepe transferul de energie. Este logic ca in acest moment, unul dintre ele incepe sa se descarce si unul dintre ele sa se incarce.

CITESTE SI:  Ce inseamna IP67 si IP68 la telefoane? Ce diferente sunt intre ele?

reverse wireless charging

Nu stiu cat de utila este aceasta functie pe un telefon mobil cu Android, cert este ca ea exista de acum si cei de la Huawei s-au gandit si la asa ceva. Optiunea este disponibila in meniul acumulatorului si pentru a o activa, trebuie pornita mai intai. Daca Mate 20 PRO nu detecteaza un alt terminal in apropiere, automat reverse wireless charging (incarcare inversa) se opreste automat dupa cateva secunde.

reverse wireless charging

In tot acest timp, telefonul ce transfera energie nu poate fi utilizat. Acumulatorul acestui telefon are o capacitate de 4200 mAh, suporta incarcare rapida si in testele sintetice chiar a demonstrat ca are o autonomie mare, a rezistat cu ecranul pornit aproape 11 ore.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree