Acasă FIRMWARE Instalare Android 4.2.2 Pe Samsung Galaxy S3

Instalare Android 4.2.2 Pe Samsung Galaxy S3

3

Update 08.12.2013 Instalare MIUI pe Samsung Galaxy S3

Update 14.12.2013 Instalare Android 4.3 CM pe Samsung Galaxy S3

Mai multe surse de pe internet dau mai mult ca sigur faptul ca Samsung va sari peste update-ul de Android 4.2.2 Jelly Bean si va oferi direct in toamna sau iarna acestui an versiunea 4.3 pe terminalele Galaxy S3 si Note 2.

Insa o versiune oficiala de 4.2.2 a fost “scapata” pe internet iar conform tutorialului de mai jos o puteti instala pe telefonul Galaxy S3.

Instalare Android 4.2.2 Pe Samsung Galaxy S3

Inainte de toate este recomandat sa faceti cu ajutorul unui manager de fisiere un backup asupra folderului EFS ce contine multe date importante despre telefonul vostru (IMEI, adrese MAC sau alte informatii necesare functionarii corecte a telefonului)-Insa pentru a face acest lucru telefonul trebuie sa fie rootat! Daca nu, faceti un backup complet al telefonului deoarece veti pierde tot ce aveti pe el (fisiere multimedia si conturile Google, mail sau alte conturi). Fisierele de sistem, nu vor fi afectate!

Foarte important este sa aveti bateria complet sau aproape complet incarcata pentru a nu avea niciun fel de problema.De asemenea trebuie sa aveti instalat driver-ul Samsung.

Descarcati de aici si apoi dezarhivati fisierul ce contine noul firmware 4.2.2 si programul Odin 3.04 pe care il veti folosi pentru a face update-ul.

 • Intrati in setari->optiuni dezvoltator->depanare USB (bifati)
 • Conectati telefonul la calculator prin intermediul cablului USB, asteptati sa se instaleze driverii si apoi opriti telefonul.
 • Reporniti telefonul apasand concomitent tastele Vol – Power si Home
 • Dupa repornire, la aparitia primului logo eliberati butonul Power iar dupa aparitia poe ecran a mesajului warning eliberati restul de taste.
 • Intrati in modul Download navigand cu ajutorul tastei vol +.
 • Lansati din arhiva descarcata anterior programul Odin 3.04
 • Configurati odin 3.04 exact ca in poza de mai jos

2

 • Apasati butonul PDA si selectati fisierul I9300XXUFME7_I9300OXAFME7_I9300XXUFME7_HOME.tar.md5 din arhiva descarcata anterior

 •  Conectati telefonul la computer in modul Download, asteptati sa se instaleze driverii odin, iar cand in programul odin 3.04 apare partatelul albastru (com) inseamna ca telefonul este pregatit pentru update.
 • Apoi apasati Start din odin si asteptati ca pe telefon sa se instaleze Android 4.2.2, direaza intre 5 si 10min.Asteptati ca telefonul sa se restarteze si sa reporneasca automat cu noul firmware instalat.
 • In meniul telefonului, dupa ce este instalat noul rom, navigati in setari->copie de rezerva si resetare->revenire la setarile din fabrica.Atentie, la acest pas veti pierde tot ce aveati pe telefon, conturi de Goggle sau samsung, filme, poze, muzica, etc.
 • Acum aveti instalat pe Samsung-ul vostru un Android 4.2.2 proaspat si gata de actiune!

 

Mai jos aveti si un tutorial video care sa va ajute si sa va usureze munca.

WWW.ANDROIDRO.RO NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE ANOMALII SAU DEFECTIUNI CE POT INTERVENI CA URMARE A FOLOSIRII TUTORIALELOR SAU INFORMATIILOR PUBLICATE PE SITE!

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here