Connect with us

Stiri despre telefoane

Interdictia Huawei ar putea sa nu fie ridicata in administratia Biden

Published

on

Totul a inceput in 2019 si continua in prezent. Vestile par a fi neplacute pentru cei de la Huawei, dar si pentru noi, consumatorii de tehnologie. Pe la jumatatea lui 2019, administratia condusa de Donald Trump, a pus Huawei pe lista neagra. Rezultatul a fost unul nedorit.

Compania nu a mai putut face afaceri cu firmele din SUA. Daca ne aducem aminte, au fost probleme legate de sistemul de operare Android, mai ales de imposibilitatea ca telefoanele Huawei sa ruleze aplicatiile si serviciile Google. In plus, de-a lungul timpului, au intervenit si neplaceri cu alte companii din America, cele ce ofera diverse tehnologii.

Din moment ce Donald Trump nu mai este nr. 1, ne-am fi asteptat ca aceste restrictii sa se relaxeze. In urma cu scurt timp, a venit la putere Joe Biden si existau premise pentru o clementa din partea guvernului.

Advertisement

Conform sursei citate, lucrurile nu ar sta chiar asa si interdictia ar putea sa ramana in picioare. Presedintele secretariatului pentru comerț, Gina Raimondo, a declarat pentru Bloomberg ca nu vede „niciun motiv” pentru care Huawei și alte companii chineze nu ar trebui sa ramana sub embargoul comercial.

Ca reactie a celor spuse de Raimondo, un purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez a declarat: “Vi îndemnam sa opriți aceasta opresiune nepasatoare împotriva companiilor chineze”- purtatorul de cuvant Wang Wenbin, in cadrul unei conferinte de presa organizata joi la Beijing.

Pentru moment, sunt numai declaratii din ambele parti si pare un joc de-a soarecele si pisica. Cert este ca in acest moment, interdictiile sunt prezente si acest razboi mediatic pare sa continue. Deci, nu stiu daca se vede luminita de la capatul tunelului!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des