Connect with us

iPhone nu va privi cu ochi buni decizia UE din 7 iunie, decizie asteptata deja de cativa ani de zile si despre care s-a tot dezbatut in mediul online. Singurul afectat pare ca va fi Apple si asta deoarece este foarte posibil ca toate telefoanele și tabletele vandute in Uniunea Europeana sa aiba un singur tip de port de incarcare.

Sunt aproape 10 ani de zile de cand Apple utilizeaza portul propriu de incarcare, unul de tip Lightning. Pe de alta parte, toate telefoanele cu Android se bazeaza pe un port de tip USB, mai nou unul USB TIP-C, adica cel reversibil.

iPhone nu va privi cu ochi buni decizia UE din 7 iunie, vine USB TIP-C!

Si conform celor de la Comisia Europeana, aproape 38% dintre utilizatori au declarat ca au avut probleme legate de incompatibilitatea incarcatoarelor. In plus, sunt cheltuiti in jur de 2 miliarde euro in fiecare an pentru chargere ce nu vin impreuna cu dispozitivele electronice sau care nu sunt compatibile.

Reprezentantii UE se vor intalni in data de 7 iunie 2022 si se pare ca vor veni cu o solutie finala. Conform unor surse, solutia este simpla. Toate telefoanele si tabletele vandute pe teritoriul UE, vor trebui sa aiba acelasi port de incarcare, USB TIP-C. Intr-un viitor nu foarte indepartat, se va stabili un tip de incarcator si pentru laptopuri.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!