Connect with us

Stiri despre telefoane

Legendarul Winamp vine pe telefoane, dar este diferit

Published

on

Cine nu stie ca Winamp a fost unul dintre primele playere media digitale pentru PC-uri? Era una dintre cele mai folosite aplicatii pentru Windows, practic nu exista calculator fara acest titlu! Lansat in anul 1997 de compania Nullsoft, Winamp a fost extrem de popular in anii 2000 si acum, se pare ca vine pe telefoanele mobile cu Android.

Acest soft este disponibil si acum, dar probabil ca este utilizat numai de nostalgici. Si cine ar mai folosi un banal player pe computer cand exista YouTube sau Spotify, sute de aplicatii de radio online, Tune-In si lista poate continua mult si bine.

Spre finalul anului, Winamp va sosi pe telefoane, dar cu o abordare diferita. O altfel de interfata, asemanatoare cu cea a Spotify sau Apple Music, insa exista cateva diferente majore, inclusiv la nivel de design. In loc sa te abonezi la un anumit serviciu pentru a avea acces la intreaga biblioteca muzicala, te poti abona la artistii pe care-i doresti si ii poti sustine individual, un mix intre Patreon si Spotify.

Advertisement

winamp

Sa vedem daca aceasta idee va prinde la public. Platforma va include include Fanzone, un spatiu destinat creatorilor pentru a-si vinde produsele si a oferi abonamente. Winamp consolideaza legatura dintre fani si artistii preferati prin continut exclusiv, experiente si abonamente, permitand artistilor sa nu mai apeleze la intermediarii din aceasta industrie, ideea nu este deloc rea.

Va exista si o aplicatie pentru telefoanele mobile, atat pentru Android, cat si pentru iOS. Obiectivul noului player Winamp este de a ajunge la 250 de milioane de utilizatori si de a avea 1 milion de artisti accesibili prin noul player, toti generand venituri prin intermediul categoriei Fanzone. Asa arata noua interfata pentru PC, cea pentru telefoanele mobile nu este momentan disponibila:

winamp 2023

“Winamp are o traditie de 30 de ani, acest spirit este necesar astazi mai mult ca oricand. Creatorii intampina dificultati tot mai mari in a obtine valoare din serviciile de streaming, ceea ce le ingreuneaza sustinerea si dezvoltarea carierei. In acest context, artistii trebuie sa isi ia viitorul in propriile maini si au nevoie sa-si completeze veniturile devenind propriii comercianti.” Alexandre Saboundjian, CEO, Llama Group (noul proprietar).

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des