Connect with us

Masinile electrice chinezesti se vand mai bine decat Tesla, aflam astazi ca producatorul BYD devine principalul producator de vehicule electrice din lume, vanzarile aferente primului semestru din 2022 fiind cele care confirma. Chinezii care momentan nu sunt prezenti in Romania, au comercializat aproximativ 641.000 de vehicule electrice in primele șase luni ale acestui an. In schimb, Tesla a vandut 564.000 bucati.

Probabil ca aceste companii vor acapara inclusiv piata din Europa, inclusiv Romania. trebuie numai sa asteptam cativa ani si vom constata ca asa este. De altfel, Dacia Spring este tot un produs chinezesc, fabricat in China. Si am mai scris despre Dongfeng Romania si despre suvcars.ro, alt importator al autoturismelor exotice.

Masinile electrice chinezesti

BYD (Build Your Dream) are sediul in orasul Shenzhen (unde altundeva…?) din provincia Guangdong si isi doreste extinderea retelei in afara Chinei. Performante remarcabile au avut si in segmentul acumulatorilor, au depasit LG si acum sunt al doilea cel mai mare producator din lume de baterii pentru atutoturismele electrice. Deja acest producator are activa platforma din Europa (bydeurope.com).

autobuz electric chinezesc

Prima pozitie este ocupata de CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), companie chineza specializata în producția de baterii litiu-ion pentru vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei, precum și sisteme de management al bateriilor. Recent, acestia au lansat un acumulator care ofera o autonomie pentru aproximativ 1000km.

Masinile electrice chinezesti se vand mai bine decat Tesla

Tesla s-a confruntat cu ceva probleme in ultima perioada, acestea se leaga de revenirea epidemiei in Shanghai (acolo au o fabrica), de rechemarile a 59.000 de modele Tesla Model Y și Model 3 pentru unele probleme legate de sistemul de apelare de urgenta instalat, etc. Per total, Tesla ar resimti o scadere cu 18% in trimestrul 2 al acestui an, in comparatie cu primul. 

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!