Connect with us

Stiri despre telefoane

MediaTek ar încearcă să facă un acord preferențial cu Samsung

Published

on

MediaTek, unul dintre principalii jucători pe piața globală a chipset-urilor, ar putea să ofere Samsung un avantaj competitiv prin “prețuri speciale” pentru cipurile sale, conform zvonurilor recente.

Mișcarea este interpretată ca o încercare de a intensifica competiția cu Qualcomm, principalul furnizor de procesoare pentru multe dintre telefoanele de top din lume, inclusiv pentru seria Galaxy S de la Samsung.

Potrivit informațiilor furnizate de informatorul Revegnus pe Twitter, MediaTek ar putea fi în discuții pentru a furniza procesoare la un cost redus pentru seria de telefoane cu buget limitat a Samsung, ceea ce ar putea include modelele din seriile A, M și F ale companiei sud-coreene.

Advertisement

MTK ar dori o colaborare mai legată cu Samsung

MediaTek ar încearcă să facă un acord preferențial cu Samsung

MediaTek ar încearcă să facă un acord preferențial cu Samsung

Totuși, acordul actual dintre Samsung și Qualcomm este puțin probabil să fie afectat în segmentul premium, deoarece Samsung a arătat o preferință pentru utilizarea procesoarelor Snapdragon în aceste modele.

Dacă zvonurile se vor confirma, acest acord ar putea consolida poziția MediaTek pe piața telefoanelor mobile accesibile, unde deja deține o cotă de piață substanțială. Cu toate acestea, Samsung nu a renunțat la utilizarea procesoarelor Exynos pentru seria sa mid-range, așa cum indică datele recente din testele de benchmarking.

O alianță între Samsung și MediaTek ar putea avea implicații importante pentru piața globală a dispozitivelor mobile, oferind o alternativă viabilă la chipset-urile Qualcomm în segmentul accesibil și eventual stimulând inovația și concurența în industrie.

În acest moment, toate aceste informații rămân în sfera speculațiilor și nu au fost confirmate oficial de niciuna dintre companii.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des