Connect with us

Stiri despre telefoane

MediaTek Dimensity 800 este anuntat cu modem 5G integrat, pentru telefoanele mai ieftine

Published

on

MediaTek Dimensity 800 este anuntat cu modem 5G integrat, un procesor destinat telefoanelor mobile mai accesibile, dar dotate cu conectivitate 5G.

Teoretic, acest chipset va fi concurent direct pentru Snapdragon 765, sau Exynos 980 si Kirin 810. Si tot teoretic, acest procesor ar urma sa aiba un avantaj fata de concurenti, avantajul dat de pret.

Nu este chiar primul chipset din seria “Dimensity”, deja l-am cunoscut pe cel mai puternic dintre ele, 1000, cel ce reuseste in AnTuTu un scor chiar mai mare fata de Snapdragon 855 +. 2019 a fost un an chiar bun pentru MediaTEK, spus asta deoarece in sfarsit, au reusit si ei sa produca procesoare mai performante.

Advertisement

Revenind acum la al nostru MediaTek Dimensity 800, aflam ca este fabricat pe o tehnologie de 7nm si are 8 nuclee. 4 de tip Cortex A76 ce ruleaza la 2.0GHz si inca 4 de tip Cortex A55 / 2.0GHz. De partea grafica se ocupa Mali-G77MC4, este prezenta si tehnologia HyperEngine, se asigura de buna rulare a jocurilor.

Telefoanele ce vor fi dotate cu un astfel de chipset, vor suporta ecrane cu o rata de refresh de maxim 90Hz, dar si pana la 16GB RAM, memorie de tip LPDDR4x RAM.

In materie de camere foto, are suport pentru 4 senzori, 64MP, 32MP si doi de 16MP. MediaTEK sustine ca a imbunatatit si algoritmii ce se ocupa de autofocus, expunere, HDR, Face ID, si tot ce tine de rezultatele bune in materie de foto, inclusiv suport pentru captura video 4K.

Advertisement

MediaTek Dimensity 800 ofera si suport pentru 2CC, care promite o acoperire cu 30% mai larga decat alte platforme care ofera 1CC. Accepta voce si date 5G pentru rețelele globale sub-6GHz, 5G, disponibile in Europa, America de Nord si ASIA.

Viteze de download 3,5 Gbps si 1,25 Gbps la upload, insa fara suport Dual SIM 5G (numai o cartela 5G, plus una 4G). Primele telefoane dotate cu acest procesor, sunt asteptate sa apara in vara lui 2020.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des