Acasă Stiri Android Si Noutati Nedumerit de garantia extinsa a ecranului lui Xiaomi Mi 10T

Nedumerit de garantia extinsa a ecranului lui Xiaomi Mi 10T

5

Observ ca cei ce aduc oficial in Romania telefonul Xiaomi Mi 10T, au acum o ferta interesanta la eMag. Sau cel putin pare interesanta la prima vedere, atunci cand citesti “Comandă Xiaomi Mi 10T sau Xiaomi Mi 10T Pro și beneficiezi de garanție pentru ecranul dispozitivului.”

Si da, ecranul este cea mai sensibila piesa a unui telefon mobil. Nu cred ca se strica placa de baza sau alte componente, majoritatea telefoanelor ajung in service cu ecranul spart din vina proprietarului.

Suna bine o oferta prin care primim o garantie extinsa pentru display si ne gandim ca putem sta linistiti, acesta va fi schimbat in cazul in care se sparge din vina noastra. Adica exact un aspect pentru care in mod normal o garantie ar fi anulata.

Dar asta nu este tot, nu este suficient sa-l cumperi si gata, ai garantie extinsa pentru display, orice se va intampla. Trebuie sa te uiti cu atentie in regulament (exista asa ceva) si sa vezi despre ce este vorba.

Em am deschis regulamentul care este atasat in pagina de produs de pe eMag si am vazut 2 puncte care nu sunt chiar pe placul meu. Vreau sa spun ca ma asteptam la altceva. Ok, nu sa-mi sparg ecranul cand vreau si de cate ori vreau, dar nici situatia de mai jos:

Ni se spune “daca ecranul produselor menționate mai sus este deteriorat sau avariat printr-o acțiune neintenționată
a Consumatorului (cum ar fi căderea neintenționată a produsului.

Cadere neintentionata…stim cu totii ce inseamna asta. Adica iti cade telefonul pe jos si ecranul se sparge. Normal ca iti cade neintentionat, nu stiu daca sunt multi care la plictiseala se apuca sa sparga ecranele telefoanelor.

Mai departe, apar si niste excluderi:

– Deteriorarea ecranului cauzată intenționat sau cu neglijență gravă.
– Daune care afectează numai suprafața ecranului, cum ar fi zgârieturi sau alt aspect estetic al ecranului. Nu inteleg la ce se refera acest punct…
– Daune provocate de malware, software neautorizat sau aplicații terțe utilizate de Consumator. Un malware ar putea deteriora sau avaria un display?

Si apoi, cum poti demonstra tu (sau cei de la service) ca ecranul a fost deteriorat neintentionat? Te cred pe cuvant si atat? Atunci ce rost ar mai avea acest regulament…In fine, este vorba despre Xiaomi Mi 10T, smartphone super reusit si care merita cumparat cu sau fara aceasta garantie putin cam neclara.

Conform acestui regulament, este vorba de ESD ROM SERVICE, service autorizat Xiaomi in Romania. Atentie, este vorba numai despre primele 6 luni de la cumparare.

5 COMENTARII

  1. ei.. o sa vedeti acum cate ecrane sparte de malware o sa fie…ai naibi virusi au devenit agresivi… (inteleg ca se refera la display si nu la sticla exteriora, iar displayul poate fi afectat la nivel software alterand tensiuni sau limite, dar totusi suna ciudat 🙂 )

  2. “Daune care afectează numai suprafața ecranului, cum ar fi zgârieturi sau alt aspect estetic al ecranului. Nu inteleg la ce se refera acest punct…” – adica daca nu e crapat, ci doar zgariat, nu intra in conditiile de garantie. E destul de clar, nu stiu ce nu ai inteles. Lucrurile sunt clare si de bun simt si la celelalte, cauti nod in papura.

  3. Aveți grijă de unde cumpărați, eu am luat un poco f2 pro de la quick mobile și au garanția pe service returna și am doua luni și încă nu am primit bani inapoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here