baterie

Neglijat o perioada, OnePlus 7 PRO primeste Android 11

Neglijat o perioada, OnePlus 7 PRO primeste Android 11

Am cumparat telefonul acum aproape 2 ani de zile. Venea cu Android 9, apoi a primit 10 si acum, se bucura de Android 11. Ramane un telefon perfect si efectiv nu simt nevoia de altceva. Procesor SD855 potent, rata de refresh de 90Hz, display 2K fara notch, un AMOLED mare.

Acum mai bine de un an, telefonul primea actualizare la Android 10 si imi aduc aminte ca a venit cu ceva bug-uri. Desi versiunea 11 este tot beta, observ ca nu seunt deloc probleme si parca telefonul este o idee mai rapid. Sincer, ma asteptam sa fie fix invers, adica OnePlus sa incerce oarecum sa-l limiteze si sa forteze utilizatorii sa se indrepte spre ceva mai nou.

Modul ZEN se pastreaza, ceva ce imi place mult si nu stiu daca mai poate fi gasit pe alte terminale:

OnePlus 7 PRO primeste Android 11

Nu este cazul, totul este la superlativ. Functionare excelenta, un UI ce vine cu ceva modificari, unele care imi plac si pe care le las mai jos (in galeria foto). Deci, versiunea de Android este acum 11, actualizarea de securitate este 1 decembrie 2020, interfata de utilizator fiind OxygenOS 11.

Acest update a venit destul de tarziu, OnePlus s-a ocupat mai intai de modelele mai noi de telefoane si 7 PRO a fost ceva mai neglijat. Pe Android 10 nu mai primisem actualizari de securitate de prin octombrie 2020.

Ce aduce nou Android 11 pe OnePlus 7 PRO?

Sunt cateva modificari la nivel de UI si cu siguranta, multe care nu se vad. Interfata usor restilizata si mai placuta, meniul de apelare arata mai modern, zona de setari rearanjata si delimitata, galeria foto optimizata si ea.

Setari noi pentru AOD, usoare modificari pe la camera foto, text restilizat si mai pronuntat, observ si o zona dedicata Android Auto, mod Canvas aparut in zona de personalizare display, dar si alte mici retusari pe care le-am observat.

Dar spun inca o data, telefonul functioneaza ireprosabil, parca este mai rapid in comparatie cu versiunea anterioara de Android. Pachetul de actualizare are in jur de 2.5GB si nu necesita la final o revenire la setarile din fabrica. Eu de aproape 2 ani de zile nu am resetat acest smartphone si nu simt nevoia. Ramane unul dintre cele mai bune terminale pe care OnePlus le-a produs vreodata.