Connect with us

Stiri despre telefoane

Nici macar telefoanele ieftine nu vor mai avea incarcator in cutie

Published

on

Nici macar telefoanele ieftine nu vor mai avea incarcator in cutie si de data aceasta aflam o veste care vizeaza producatorul Samsung. In Europa, se pare ca nu vor mai oferi un charger nici macar celor ce cumpara un smartphone mai ieftin.

Deza stim ca sunt alti producatori care procedeaza identic, dar mai ales cu modelele varf de gama, cele ce se incarca super rapid si care ar avea nevoie de un charger special si mai scump. De ce sa dai un incarcator in cutie cand poti vinde unul si poti sa faci un ban in plus?

Sa speram ca nu vom ajunge ca in cativa ani, producatorii sa ne dea telefonul direct intr-o punga de plastic! Deja s-a renuntat la acel jack audio si astfel vand adaptoapre (care de multe ori sunt scumpe si nu merg de la un producator la altul), acum unele surse spun ca nici macar telefoanele mai accesibile nu vor mai veni in cutie cu un incarcator.

Advertisement

Samsung a inceput sa procedeze asa in momentul cand au lansat seria Galaxy S21, adica anul trecut. Masura ar viza inclusiv tarile din Europa, sursa ne spune ca magazinele care listeaza terminalele noi lansate (A23, Galaxy M23, etc) se “bucura” de acest tratament. Sa nu ne ascudem dupa deget, se pare ca majoritatea producatorilor de Android nu fac decat sa se uite la Apple.

Acestia au inceput cu un notch de mari dimensiuni, Android a copiat. A urmat lipsa unui jack audio, a suportului pentru carduri de memorie externa si mai nou, a incarcatorului. Si haideti sa facem un calcul simplu.

Sa spunem ca un incarcator original, costa 10 euro (minim). Producatorul vinde (minim) 300.000 de telefoane, toate fara charger in cutie. Daca jumatate dintre clienti isi cumpara acest accesoriu, se mai strang 150.000 x 10 euro, adica un profit deloc de neglijat. Inmultiti suma cu 10 versiuni de telefoane diferite, toate lansate intr-un an. Trageti concluziile.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des