Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Google si o aplicatie buna fredonezi melodia si iti spune cine canta

Published

on

O aplicatie geniala de la Google. Fredonezi si iti spune numele melodiei – Parca ne suna cunoscut acest gen de aplicatie, probabil ca multi dintre voi folositi Shazam. Acolo este simplu, scoatem telefonul din buzunar si aflam numele melodiei.

Mai mult, Shazam ne spune si cine o canta, avem acces la un clip video pe YouTube si alte detalii. Insa, ce te faci daca nu reusesti cu aceasta aplicatie sau daca pur si simplu fredonezi in gand o melodie si nu stii de unde sa o iei?

Google s-a gandit si la cei “bantuiti” de anumite melodii, probabil cunoasteti sentimentul. Si au decis ca este momentul sa impinga putin tehnologia si mai departe si sa-ti recunoasca melodia chiar daca o fredonezi tu.

Advertisement

Probabil ca nu ai voce si te-ai gandi ca trebuie sa ai ceva lectii de canto ca sa sune bine, altfel telefonul ar lua-o razna auzindu-te cantand. Dar nu este asa, eu am incercat-o si a dat rezultate. Si nu am deloc voce, nu ati vrea sa ma auziti cantand!

Fredonezi si iti spune numele melodiei – Google Sound Search

Daca o instalezi pe telefon, vei vedea ca nu este chiar o aplicatie. Este mai mult un shortcut (o scurtatura) cu o iconita. Dupa ce o deschizi, aplicatia iti va cere sa “redati, cantati sau fredonati un cantec“. Alte optiuni sau setari nu sunt disponibile, este extrem de simpla.

Asa arata interfata, siungura interactiune cu utilizatorul. Mie mi-a venit rapid in cap melodia Lonely (Nana), nu ma intrebati de ce. Si m-am apucat sa o fredonez in stilul meu, am “cantat” cateva secunde.

Advertisement

Apoi, am primit si rezultatul. O potrivire de 61% cu melodia originala, dar observati mai jos ca a gasit inca alte 2 alternative, ambele piese cu o denumire identica. Poate nu are o acuratete la fel de mare cu Shazam, dar macar iti recunoaste piesa printr-o simpla fredonare. Se descarca de aici.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des