Acasă Tutoriale telefon Ok, Google! Controleaza telefonul mobil prin voce, insa limitat

Ok, Google! Controleaza telefonul mobil prin voce, insa limitat

4

Ok, Google! Controleaza telefonul mobil prin voce, insa limitat, functie utila pentru cei ce au diverse probleme si nu-si pot folosi degetele asa cum ar trebui, insa poate fi ok si in alte imprejurari.

Din pacate, functia nu recunoaste si limba romana, ramane sa ne “jucam” cu engleza si sa interactionam cu telefonul in acest mod. Majoritatea telefoanelor mobile cu Android pot fi controlate astfel, difera numai modul in care poti activa functia. Daca aveti un Android necustomizat, puteti incepe direct in momentul in care incercati sa deblocati telefonul, trebuie sa cautati pictograma de mai jos:

 

Daca sistemul de operare este customizat, exista sansa ca pictograma respectiva sa fie pozitionata langa bara de cautare “Google Search” Din pacate, la ora actuala nu exista un Siri de la Apple si pentru Android, nu am gasit un asistent personal care sa se ridice la nivelul lui Siri. “Ok Google” este util, raspunde bine la comenzi si recunoaste multe expresii, insa nu te poti distra 😉

Spre exemplu, am intrebat “how are you” (ce faci?) si mi-a deschis o pagina Wikipedia ce facea referire la un album muzical. In momentul in care am intrebat “who are you” (cine esti?), mi-a deschis o pagina de internet si facea referire la o piesa muzicala. Cand am intrebat “ce mai faci”, mi-a deschis o alta pagina de internet “citadel armour”, semn ca in mod clar nu recunoaste limba romana si mai are de invatat si nu este chiar un asistent personal.

Dar ce poate face “Ok Google” pentru noi? Poate initia apeluri telefonice, iti poate deschide harta si sa te indrume, poate trimite un SMS, poti intreba ceva (cu anumite limite), poti deschide o aplicatie, stabili un reminder, etc. Toate acestea in limba engleza… A stiut totusi sa rasunda la intrebarea “how is the weather in Bucharest”, mi-a deschis o pagina de internet si mi-a spus cate grade sunt.

Asadar, este un asistent personal pe jumatate, bun pentru a naviga pe internet in cazul in care esti vorbitor de limba engleza. Insa, nu-ti deschide o anumita aplicatie, nu-ti opreste telefonul si nici nu poti sta de vorba asa cum o poti face cu Siri sau Alexa.

4 COMENTARII

  1. Cosmin….pe bune nu stie romana google …???ai incercat sa schimbi limba in setarile google…acolo sunt multe limbi printre care si romana incearca acolo si ai sa vezi…e adevarat ca nu o sa-ti deschida aplicatii ,sa faca apeluri etc…in romana.. dar o sa poata sa-ti afiseze corect atunci cand intrebi anumite chestii….
    Ar fi trebuit sa stii asta ….rusinica…

  2. Nu vrea, iti dai seama ca am incercat…setat telefonul in limba romana si incercat ceva de genul “deschide youtube” sau “porneste alarma” – nu vrea pe telefonul cu care am incercat. Poate vorbim totusi de lucruri diferite? Am spus “deschide youtube” si mi-a pornit melodia Andrei – Deschide Usa, Crestine!

  3. Dupa cum am zis in limba romana nu merge sa deschizi aplicati nadica sa -i dai comenzi vocale sa deschide anumite aplicatii ,dar..merge sa l intrebi de exemplu ,Cine este presedintele Romaniei …etc si ai sa vezi ca intele chiar f bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.