baterie

OnePlus Nord 3, cateva specificatii tehnice preliminare

OnePlus Nord 3, cateva specificatii tehnice preliminare

OnePlus Nord 3 este asteptat sa soseasca in perioada urmatoare si deja incep sa apara informatii in legatura cu specificatiile tehnice. Cele mai importante sunt legate de procesor si de capacitatea sa de acumula energie foarte rapid, adica o incarcare la 150W. Probabil 100% in mai putin de 25 de minute.

Observam ca marii producatori se concentreaza pe astfel de solutii (mai putin Samsung) si daca nu au reusit pana acum sa ne ofere o baterie care sa se descarce extrem de lent, le reuseste incarcarea rapida. Cred ca este o realizare importanta, poate cea mai importanta a ultimului an.

Interesant este ca se zvoneste cum ca acest Nord 3 va fi o versiune rebranduita a lui Realme GT Neo 3 (foto jos) ciudat si interesant in acelasi timp! Lansarea ar putea sa fie in mai 2022.

OnePlus Nord 3, cateva specificatii tehnice preliminare

Dimensity 8100 cu acest chipset ar urma sa fie lansat noul OnePlus Nord 3. Este un procesor nou, extrem de puternic (in jur de 800.000 p in AnTuTu) si fabricat pe o tehnologie de 5nm. Este posibil ca acest smartphone sa fie un flagship killer, cel putin la nivel de performante. Probabil ca nu va avea dotarile de lux ale lui OnePlus 10 PRO, dar si pretul va fi mai atractiv.

OnePlus Nord 3, cateva specificatii tehnice preliminare

Se asteapata un display AMOLED cu rezolutie 1080 x 2412 pixeli, diagonala de 6.7 inch si rata de refresh de 120Hz. 12 GB memorie RAM de tip LPDDR5, 256 GB stocare UFS 3.1, acumulator cu o capacitate de 4500 mAh si asa cum precizam la inceput, incarcare rapida la 150W.

OnePlus Nord 3, cateva specificatii tehnice preliminare

 

In partea din spate va domina un senzor principal de 50MP, Sony IMX766. Acesta este prezent si pe Xiaomi 12 sau 12X, Realme GT2, Realme 9 PRO +, etc. Pe langa aceasta camera de 50MP, vor mai exista inca 2 (8MP si 2MP).

Ecranul va avea camera de selfie intr-un design de tip punch hole iar sistemul de operare va fi Android 12. Extrem de interesanta stirea legata de asocierea sau rebranduirea lui OnePlus Nord 3, asteptam sa vedem daca intr-adevar nu va fi decat un Realme GT Neo 3 cu alt logo pe carcasa.