Connect with us

Stiri despre telefoane

De ce telefoanele cu ecran LCD nu au amprenta integrata

Published

on

De ce telefoanele cu ecran LCD nu au amprenta integrata integrata sub display si de ce aceasta carcateristica este momentan rezervata celor cu OLED sau AMOLED?

Nu ca ar fi ceva super important sau o dotare esentiala in alegerea unui smartphone nou, dar trebuie sa lamurim si dilema aceasta. Si dupa parerea mea, cred ca putem trai linisititi si cu un senzor bun care a fost amplasat in partea laterala, adica unul clasic.

Dar cel ascuns sub display este mai modern si poate ca aceasta solutie este mai eleganta. Dar de ce nu au reusit sa o integreze sub panourile IPS LCD?

Advertisement

Tehnologia LCD foloseste un modul de iluminare din spate pentru a ilumina pixelii. Acest modul este plasat in spatele stratului de cristale lichide si a altor straturi care compun ecranul. Din cauza acestor straturi multiple, este dificil sa se incorporeze un senzor de amprente sub ecranul LCD fara sa compromita performanta sau eficienta.

De ce telefoanele cu ecran LCD nu au amprenta integrata

Pe de alta parte, un AMOLED nu are nevoie de un modul special de iluminare din spate. Fiecare pixel este o dioda emițatoare de lumina organica care poate fi controlata individual. Acest aspect permite un design de ecran mai simplu si mai subtire, ceea ce faciliteaza integrarea senzorilor de amprente direct sub ecran. Este simplu 😉

De ce telefoanele cu ecran LCD nu au amprenta integrata

Senzorii de amprente integrati in ecranele AM/OLED au capacitatea de a “vedea” prin pixeli pentru a citi amprenta utilizatorului, iar acestia pot sa ilumineze si degetul.

Advertisement

Pe la inceputul anului 2020, mai multi producatori anuntat o tehnologie ce integra un zenzor infrarosu aflat in partea de jos a ecranului.

Odata ce lumina se reflecta de la amprenta degetului, aceasta trecea prin ecran si ajungea la senzorul de amprente, completand astfel procesul de verificare a amprentei. Au prezentat atunci si un clip demonstrativ, dar se pare ca totul a fost dat uitarii, inca nu au aparut telefoane mobile prevazute cu asa ceva.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171