Acasă Aplicatii pentru telefoane Android Open Camera

Open Camera

9

Open Camera este o aplicatie gratuita de numai 800 Kb care ofera zeci de reglaje pentru camera foto si video, transformandu-ti telefonul intr-o adevarata camera digitala. Spre deosebire de celelalte aplicatii pentru camera, Open Camera nu are reclame enervante in modul de previzualizare.
In modul de previzualizare, aplicatia afiseaza un toolbar in partea dreapta sus cu optiuni pentru schimbare cu camera de fata, mod video, luminozitate si setari avansate. In partea stanga gasim informatii cu privire la spatiul de stocare si ora.
In drapta-mijloc avem butonul declansator si un slider pentru zoom
1 Open Camera

Setari si configurare:
Ca mod de configurare FOTO avem la dispozitie o gama larga de optiuni cum ar fi: Timer, Rafala, Detectarea fetei dar si setari cu privre la rezolutie si compresia JPEG. Cea mai mica rezolutie disponibila este de 320×240 si creste pana la rezolutia maxima a camerei de pe telefon
Compresia JPEG este raportul dintre dimensiunea fotografiei din punct de vedere al spatiului de stocare si calitatea imaginii. Cu cat compresia este mai mare cu atat fotografia va ocupa mai putin dar va avea o calitate slaba.
Alte optiuni in aceasta sectiune ar fi imprimarea datei si orei pe fotografie sau includerea informatiilor de locatie in fotografie (Coordonate GPS)
2 Open Camera

Ca mod de configurare VIDEO avem optiuni pentru rezolutie care urca pana la 4K chiar daca telefonul nu este capabil nativ, stabilizare, Bitrate, Video Frame etc

Optiunea Video Rezolution ne permitem sa alegem reolutii de la QCIF 176×144 pana la Full HD 1080p, pentru rezolutia 4K trebuie bifata optiunea speciala
Stabilizarea este functia care elimina miscarile din timpul filmarilor cu ajutorul senzorului de miscare al telefonului, facand o decupare din filmarea orinala, astfel incat marginile sa fie spatii de eroare. Optiunea de stabilizare scade putin din calitate si se observa un mic zoom.
Bitrate seteaza asemenea compresiei jpeg cantitatea de informatii stocata in momentul capturii. Cu cat bitrateul este mai mare, cu atat calitatea va fi mai buna dar si dimensiunea fisierului mai mare. ATENTIE ! Bitrateul consuma foarte mult procesor, daca setati o valoare prea mare, s-ar putea ca filmarea sa iasa in cadre.
Video Frame Rate premite setarea numarului de cadre pe secunda. Ideal este un Frame rate cat mai mare deoarece face ca miscareaelementelor din filmare sa fie naturala.
3 Open Camera

Puteti descarca gratuit Open Camera de aici !

9 COMENTARII

  1. Ajuta cu ceva si un custom rom?
    De ex: ziceai ca CM 12 sufara la capitolul foto si intrebarea mea este daca cu aceasta aplicatie pozele ies ca si cum aplicatia ar fi folosita pe romul stock?

  2. Din experienta iti pot spune ca cea mai buna aplicatie de camera este cea instalata de producator! Personal, asa cum am mai zis, recomand sa NU instalezi pe G3 CM12.
    Poti testa aceasta aplicatie pe orice ROM pentru a-ti da seama despre ce este vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here