baterie

Philips lansează în România televizoarele cu Android 5.0

Philips lansează în România televizoarele cu Android 5.0

Philips, unul dintre principalii jucatori pe piata mondiala de produse electonice, lanseaza astazi in Romnania prin TP Vision noua gama de televizoare dotate cu sistemul de operare Android 5.0 (Lollipop), gama ajunsa deja la a doua generatie.

Incepand cu aceasta saptamana, sunt disponibile si in magazinele din Romania televizoarele Philips cu Android din seriile 5500 și 7000. Avand in vedere ca aceste televizoare sunt dotate cu Android, cel mai raspandit sistem de operare, iata si cateva dintre specificatiile tehnice si caracteristicile acestor modele.

tv philips cu android 1

Televizoarele din seria 5500 integrează un procesor Dual Core, în timp ce modelele din seria 7000 folosesc un procesor Quad Core si amblele ruleaza versiunea 5.0 Lollipop a sistemului de operare Android.

Ambele serii 5500 și 7000 dispun de tehnologia Micro Dimming ce are rolul de a îmbunătăți contastul televizorului, analizând imaginea cu procesor dedicat, identificând secțiuni diferite și reglând-o corespunzător. Cu ajutorul funcției Pixel Plus HD, calitatea imaginii este optimizată pentru a oferi imagini cât mai clare cu detalii foarte exacte. Televizoarele din seria 7000 dispun de tehnologia Philips Ambilight care face ca experiența de vizionare să fie mai captivantă prin proiectarea unui halo de lumină din spatele ecranului pe peretele care-l înconjoară.

tv philips cu android 33

Atat modelele din seria 5500 cat si modelele din seria 7000 au o capacitate de stocare de 16 GB pe care se pot instala aplicatii, jocuri sau alt tip de continut, capacitate ce poate fi extinsa prin conectarea unui hard disk extern la portul USB regasit pe televizoarele Philips.

Ceea ce putea fi experimentat numai pe telefoanele inteligente sau pe tablete, acum poate fi încercat și folosit pe noile televizoare Philips grație sistemului de operare Android L. Acest nou sistem oferă o platformă TV completă pentru trăirea și utilizarea aplicațiilor mobile pe televizor, fiind compatibil în același timp cu funcția VOD (video on demand) a modelelor Philips prin intermediul căreia utilizatorii pot urmări programele preferate la orice oră din zi sau din noapte.

În afară de posturile preferate de radio care pot fi urmărite prin intermediul serviciului de Internet radio și aplicația video YouTube este de asemenea disponibilă utilizatorilor. Pentru practicanții de yoga, pilates, fitness, cross fit, utilizatorii dispun de o plajă consistentă de aplicații care prezintă programe de pregătire și întreținere a condiției fizice (Workout TV). Prin intermediul multitudinii de aplicații existente, noile televizoare oferă și o listă de aplicații destinate special copiilor. Părinții pot opta pentru desene animate, programe educative, pot seta aplicațiile în funcție de vârsta celor mici sau în anumite cazuri chiar și limba dacă doresc să-și familiarizeze copiii cu o anumită limbă straină.

tv philips cu android 22

Utilizatorii pot descărca jocuri de pe platforma Google Play store, ori pot experimenta unele dintre numeroasele titluri de la cei mai mari producători de jocuri din lume, fără a utiliza o consolă special creată. Totodată, noile televizoare Android 5.0 oferă o navigare ușoară și rapidă prin meniurile și galeriile aplicațiilor.

De asemenea, noile televizoarele inteligente Philips joacă rolul unui centru de comandă al casei datorită conectivității foarte ușoare la alte dispozitive inteligente din locuință. Sistemele de securitate și cele de control ale aplicațiilor domestice (precum aerul condiționat sau sistemul de monitorizare a copiilor) pot fi de asemenea conectate și controlate prin intermediul noilor televizoare Philips. Întreaga experiență de conectare este completată de posibilitatea de a atașa, prin portul USB, diferite dispozitive externe precum gamepad-uri sau tastaturi cu ajutorul cărora poți controla confortabil conținutul de pe televizor.