Acasă Stiri Android Si Noutati PNL vrea interzicerea 5G Huawei in Romania!

PNL vrea interzicerea 5G Huawei in Romania!

11

PNL vrea interzicerea 5G Huawei in Romania! – Nu prea este bine sa amestecam politica cu tehnologia, sunt doua domenii (oarecum) complet separate. Dar, stim deja ca cei de la Huawei au anumite probleme prin tari mult mai dezvoltate, le-am abordat usor de-a lungul timpului. Nu stim exact mai in amanunt despre ce este vorba, am aflat numai ce a reletat presa.

Si cand credeam ca Romania este scutita de un astfel de scandal, iata ca nu este chiar asa. Cei de la PNL (Partidul National Liberal), doresc sa cei de la Huawei sa nu aiba acces la contractele 5G, cele ce tin de dezvoltarea si extinderea infrastructurii. PNL este principalul partid de opozitie din Romania.

Cine are de pierdut in acest caz? Tot Romania. PNL se pare ca isi exprima ingrijorarea legata de spionaj sau securitate… Sa nu uitam ca cei de la Huawei s-au ocupat si de reteaua STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) si ca de-a lungul timpului, a participat in mod crucial la dezvoltarea infrastructurii de telefonie mobila. Compania este prezenta pe piața romaneasca, din 2003.

„Trebuie sa ne protejam interesele strategice și exista multe suspiciuni în jurul nostru”, declara Pavel Popescu, reprezentantul PNL în comisia IT a Parlamentului.

„Este extrem de urgent sa se blocheze orice tranzacții publice, contracte, licitații cu compania chineza”, Pavel Popescu. In mod repetat, cei de la Huawei au respins acuzatiile referitoare la  spionaj sau intenția de la spiona pentru statul chinez. 

11 COMENTARII

  1. Pai e simplu. Ii discrediteaza ca nu mai cumpara nimeni “aitelefon”. Vw cand si.a propus sa ajunga #1 mondial si a detronat Toyota nu tot asa a patit? By the way soft.urile pt VW erau facute in SUA.

  2. Va fi radiatii (sub forma de tehnologia 5G) de pe satelit pe intreg glob sa moara multa lume! E o conspiratie! Sa fiti atenti si sa aveti grija ca va poate face rau la sanatate fara sa va dati seama!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here