Portare in 2017 – DigiMobil campion, la mare distanta de ultimul pe lista, asta inseamna ca si anul trecut, cei de la RCS & RDS au reusit sa atraga cei mai multi clienti, abonamentele ieftine cu multe beneficii, au reusit sa atraga.

portare in 2017 - digimobil campion, la mare distanta de ultimul pe lista

In anul 2017, companiile de telefonie mobila au atras prin portare, nu mai putin de 839.679 de utilizatori, o cifra mai mica fata de anul 2016. Iata si cum s-au impartit acesti utilizatori, conform ANCOM:

Retele mobile:

 • In reteaua RCS & RDS – 384.759
 • In reteaua Orange Romania – 191.767
 • In reteaua Vodafone Romania – 155.905
 • In reteaua Telekom Romania Mobile Communications – 68.227
 • In reteaua Telekom Romania Communications – 39.002

Retele fixe:

 • RCS & RDS – 23.060
 • Vodafone Romania – 14.453
 • Orange Romania– 6.725
 • UPC România – 5.613
 • Telekom Romania Communications – 1.456
CITESTE SI:  LG Q Stylus prezentat oficial, mid range cu stylus si pret bun

Din anul 2008 si pana la finalul lui 2017, aproximativ 4,5 milioane de numere au fost transferate intre retelele de telefonie mobila. Aproximativ 3,7 milioane dintre acestea au fost portate in retelele de telefonie mobila, restul in reteaua fixa.

Ce inseamna sa te portezi in alta retea? In mare, asta inseamna sa renunti la operatorul tau actual de telefonie mobila si sa te transferi, cu tot cu numar, la o alta companie. Inainte de a lua o astfel de decizie, este bine sa citesti termenii si conditiile ale operatorilor.

Insa, nu poti pleca in orice conditii la alt operator. Teoretic, trebuie sa ai facturile achitate la zi si sa te asiguri ca perioada contractuala cu actuala companie, a expirat. In caz contrar, este posibil sa achiti taxe de reziliere. Daca ai o cartela SIM Prepay, tot procesul este simplificat.

6 COMENTARII

 1. Multi se plang de serviciile Digi dar eu unul sunt multumit.Mai sunt zone unde nu am 4G dar pentru 15 lei pe luna nu am ce comenta.(portat acum 5 ani de la Telekom catre Digi).

 2. Cosmin ,mica intrebare. Din ce stiu, Telekom si Orange au o intelegere pentru a furniza unul semnal 4g,3g (orange) si celalalt latime de banda pentru net (telekom). Deci cum se face ca eu nu am semnal unde are orange-ul???

 3. Brovo celor de la Digi si eu am abonament de la ei si pot spune ca pana acum nicio alta retea nu ofera ce ofera ei la 16 lei , singurul dezavantaj ar fi ca nu peste tot ai semnal bun… dar incet incet cred ca o sa rezolve si problema asta

 4. Nu trebuie sa fie gata perioada contractuala ca sa te teleportezi. Eu am facut o cerere catre Orange acolo unde mai aveam cam 7 luni de abonament, mi-au dat un raspuns ca trebuie sa achit tot contractul care a mai ramas. Cu acest raspuns m-am dus la protectia consumatorului si intr-o luna am avut contractul reziliat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree