Acasă Aplicatii pentru telefoane Android 2020 PPSSPP o aplicatie de tip emulator ce aduce jocurile de PSP pe...

PPSSPP o aplicatie de tip emulator ce aduce jocurile de PSP pe Android

2

PPSSPP este un emulator pentru Android ce va permite sa rulati jocuri pentru consolele PSP pe telefon. Nu este in niciun caz o aplicatie noua, insa de-a lungul timpului sa confruntat cu destul de multe probleme de compatibilitate, fie cu dispozitivele Android, fie cu jocurile PSP, lista jocurilor suportate fiind destul de scurta la inceput.

Insa, acum aplicatia a atins o oarecare maturitate, ruland bine pe majoritatea dispozitivelor si cu aproape toate jocurile disponibile pentru PSP. Aplicatia este disponibila in 2 versiuni, cum sunt si majoritatea, una gratuita si anume PPSSPP – PSP emulator si una ce costa 20,31 lei, PPSSPP Gold – PSP emulator. Nu stiu sa existe mari diferente intre cele doua, din cate stiu, singura pe care am intalnit-o este lipsa reclamelor din versiunea platita, insa pot exista si altele.

Procedura de instalare e foarte simpla, doar instalati aplicatia din Google Play si sunteti pregatiti pentru jocuri.

Aplicatia suporta jocurile in formatele ISO si CSO, iar intocmai ca pe un PSP real, jocurile nu trebuiesc instalate, ci doar puse pe cardul SD sau in memoria telefonului. Exista mai multe feluri in care puteti face rost de jocuri, fie prin copierea unui disc UMD original pe care il detineti, prin intermediul unei aplicatii pentru PSP, fie prin descarcarea lor de pe internet.

Oricum ati face rost de jocuri, asigurati-va ca le puneti pe telefon prin intermediul cablului USB si nu al altor mijloace, deoarece va rezulta un fisier corupt, iar jocul nu va rula pe telefon. Personal am incercat ambele variante si nu am avut probleme cu niciuna, jocurile pe care le-am instalat ruland fara probleme, precizand ca am jucat NFS Carbon, NFS Most Wanted si God of War – Ghost of Sparta.


Ca interfata, emulatorul arata destul de real si avem o sectiune directa de unde sa rulam jocurile, disponibile prin miniaturi, sau o lista. Pentru a putea juca jocurile puse in memoria telefonului, trebuie sa intram prim intermediul emulatorului in folderul in care am pus jocurile si este recomandat ca jocurile sa fie puse in sdcard/PSP/GAME, acesta fiind directorul HOME al emulatorului.

Screenshot_2016-01-20-15-39-49
Avem la dispozitie o suita intreaga de setari prin care sa facem jocurile sa ruleze cat mai bine cu putinta prin activarea/dezactivarea diferitelor functii grafice sau de sistem, setarile fiind impartite in 6 ferestre, Grafica, Audio, Controale, Retea, Unelte si Sistem, emulatorul suporta si limba romana.

Screenshot_2016-01-20-15-40-04
Emulatorul are toate comezile disponibile si pe PSP , singura diferenta este ca sunt on-screen, adica sunt dispuse pe ecran, peste joc. Din setari, puteti modifica controalele dupa cum vreti.

Screenshot_2016-01-20-15-41-32
Conceptul in sine este interesant, iar aplicatia isi face destul de bine treaba, desigur, pentru jocurile mai pretentioase avem nevoie de un dispozitiv ceva mai puternic. Puteti instala aplicata si sa o testati, nu aveti ce pierde si poate chiar  sa inceapa sa va placa 😉

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here