Connect with us

Stiri despre telefoane

Primul site cercetat in Romania pentru FAKE NEWS

Published

on

Primul site cercetat in Romania pentru FAKE NEWS –  Chiar Ministrul de Interne este cel care a solicitat celor de la ANCOM sa inchida un website care raspandea informatii false si care in mod automat, genera o panica mare.

Este vorba despre stiridemoment.ro. La ora la care public acest articol, acest website este inca in online si da, titlurile de acolo sunt destul de nepotrivite in contextul actual.

Totul a inceput de la o stire pe care ei au publicat-o, stirea suna cam asa: “Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl”. Intre timp, stirea a fost stearsa de pe platforma online si da, era un fake news! Si daca dadeai click pe titlu, informatiile din interior nu faceau referire la inchiderea magazinelor.

Advertisement

Magazinele acestea nu cred ca se vor inchide, sa ne uitam putin spre Italia. Stim ca situatia de acolo este super grava si cu toate acestea, magazinele care vand produse alimentare nu au fost inchise.

Conform Grupului de Comunicare Strategica (care a inaintat propunerea catre Mercel Vela (Ministrul de Interne), acest site “selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor. Titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală

In plus, acest website nu are nici identitate si nici date de contact. Conform celor de la hotnews.ro, “Inspectoratul General al Poliției Romane efectueaza cercetari, în acest caz, pentru infracțiunea de comunicare de informații false, mai precizeaza reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.”

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des