Acasă Stiri despre telefoane Primul site cercetat in Romania pentru FAKE NEWS

Primul site cercetat in Romania pentru FAKE NEWS

0

Primul site cercetat in Romania pentru FAKE NEWS –  Chiar Ministrul de Interne este cel care a solicitat celor de la ANCOM sa inchida un website care raspandea informatii false si care in mod automat, genera o panica mare.

Este vorba despre stiridemoment.ro. La ora la care public acest articol, acest website este inca in online si da, titlurile de acolo sunt destul de nepotrivite in contextul actual.

Totul a inceput de la o stire pe care ei au publicat-o, stirea suna cam asa: “Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl”. Intre timp, stirea a fost stearsa de pe platforma online si da, era un fake news! Si daca dadeai click pe titlu, informatiile din interior nu faceau referire la inchiderea magazinelor.

Magazinele acestea nu cred ca se vor inchide, sa ne uitam putin spre Italia. Stim ca situatia de acolo este super grava si cu toate acestea, magazinele care vand produse alimentare nu au fost inchise.

Conform Grupului de Comunicare Strategica (care a inaintat propunerea catre Mercel Vela (Ministrul de Interne), acest site “selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor. Titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală

In plus, acest website nu are nici identitate si nici date de contact. Conform celor de la hotnews.ro, “Inspectoratul General al Poliției Romane efectueaza cercetari, în acest caz, pentru infracțiunea de comunicare de informații false, mai precizeaza reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.