Connect with us

Stiri despre telefoane

Probleme cu muzica pe TikTok? Disputa cu Universal Music Group

Published

on

O dispută între TikTok și Universal Music Group (UMG) ridică întrebări despre viitorul muzicii pe rețeaua de socializare. Confruntarea nu se limitează doar la posibilitatea dispariției muzicii artiștilor populari, precum Taylor Swift și Billie Eilish, de pe TikTok, ci se extinde la o discuție mai largă privind valoarea muzicii în mediul online.

ByteDance, compania care deține TikTok, acuză UMG că pune profitul înaintea intereselor artiștilor și compozitorilor. Rețeaua spune că UMG nu recunoaște beneficiile promoționale oferite de platforma sa, care a devenit un mijloc esențial de descoperire a noilor talente.

UMG susține că oferta financiară a TikTok pentru noul acord este sub valoarea de piață, având în vedere baza uriașă de utilizatori ai aplicației și veniturile în creștere din publicitate.

Advertisement
muzica pe TikTok

muzica pe TikTok

Universal Music Group remarcă faptul că, deși TikTok este extrem de popular, contribuția sa la veniturile totale este de doar 1%. Proporția mică de venituri subliniază discrepanța dintre popularitatea platformei și compensația reală oferită creatorilor de muzică.

Situația devine și mai interesantă în contextul expirării iminente a acordului de licențiere existent între cele două părți. TikTok susține că a încheiat acorduri favorabile cu alte case de discuri și editori, dar această dispută ar putea schimba dinamica generală a industriei.

Un alt aspect se referă la utilizarea tot mai mare a conținutului generat de inteligență artificială. Universal își exprimă îngrijorarea că această tendință ar putea submina drepturile de autor ale artiștilor umani. În schimb, rețeaua apără utilizarea AI ca fiind o modalitate de a îmbunătăți experiența utilizatorului, nu de a înlocui artiștii.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des