Connect with us

Stiri despre telefoane

Procesorul MediaTek P60 a fost anuntat oficial la MWC 2018

Published

on

Procesorul MediaTek P60 a fost anuntat oficial la MWC 2018, inca o incercare a taiwanezilor de la MediaTEK de a atrage atentia asupra produselor pe care ei le fabrica.

Si nu sunt deloc putine, cel putin in materie de procesoare pentru telefoane mobile, oferta lor nu este de neglijat. De data aceasta a venit randul lui MediaTek P60. Nu este cel mai performant procesor al lor, sa nu uitam ca face parte din seria “P”. Asta inseamna ca va fi disponibil pe telefoanele mid-range.

Bazandu-ne pe tehnologia noastra inovatoare, noul MediaTek Helio P60 schimba totul despre ceea ce consumatorii se pot astepta de la smartphone”, a declarat TL Lee, directorul general al diviziei de comunicatii wireless, Wireless MediaTek. “MediaTek Helio P60 aduce utilizatorilor caracteristici de AI varf, cum ar fi detectarea faciala, identificarea obiectului și a scenei, experiențele mai bune în jocuri și funcțiile mai inteligente ale camerei. Acest nou chipset ofera tuturor acces la dispozitive performante, fara un pret premium.”

Advertisement

MediaTek P60 este un procesor (64it) cu 8 nuclee, o alternativa mai accesibila a modelului Snapdragon 660. Suporta un display cu rezolutie maxima 1080p, aspect 20:9, camera foto duala cu senzori de max. 20+16MP sau pana la 32MP in regim single camera.

P60 foloseste o tehnologie de procesare TSMC de 12nm și este echipat cu tehnologia MediaTek CorePilot 4.0.

CorePilot nu numai ca face smartphone-ul sa funcționeze mai bine, ci își propune să creeze cea mai buna experiența de utilizare posibilă de fiecare data cand îl folosiți. Este un set de tehnologii avansate de monitorizare, programare a sarcinilor și de optimizare a performanțelor pe care MediaTEK le-a folosit pana acum pe procesoarele Helio.

Advertisement

CorePilot 4.0 introduce o soluție centralizata, inteligenta de planificare a sarcinilor care poate optimiza foarte mult utilizarea resurselor de calcul. De exemplu, trimite sarcini catre nuclee cu frecvența și tensiunea adecvata, pentru a minimiza consumul de energie, asigurandu-se totodata ca experiența pe care utilizatorul o asteapta este asigurata. Compania sustine ca noul MediaTEK P60, consuma cu pana la 18% mai putina energie fata de generatiile anterioare.

MediaTEK a fost infiintata in anul 1997 si are sediul in Taiwan.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des