Acasă Stiri Android Si Noutati Raport: reteaua 5G NU este periculoasa si nu produce boli

Raport: reteaua 5G NU este periculoasa si nu produce boli

1

In ultima perioada, se discuta tot mai des despre telefoanele si reteaua 5G si despre acest gen de conectivitate. Automat, au aparut si cei ce sustin ca folosirea unor astfel de echipamente, ar cauza boli sau ar dauna mediului inconjurator.

Se credea ca 5G vine la pachet cu cancer, modificari de ADN, moartea unor animale, etc. Recent, cei de la Swisscom, au prezentat un raport prin care dezmint in totalitate aceste acuzatii sau mai bine spus, zvonuri.

Swisscom este principalul jucator pe piata de telecomunicatii din Elvetia si am putea crede ca incearca sa puna aceasta tehnologie intr-o lumina cat mai bune, este pana la urma in interesul lor.

Insa, NU ei au facut aceste teste, se pare ca au platit o companie specializata. Iata despre ce este vorba.

1 – Presupusele probleme:

 • a- În timpul unor teste 5G Olanda, sute de pasari au murit datorita expunerii la radiatiile de inalta frecventa.
 • b- 5G este folosit de armata pe post de arma.
 • c- 5G cauzeaza cancer.
 • d- 5G omoara albinele.
 • e -Apelurile 5G au efect negativ asupra oamenilor electrosensibili.
 • f- Nu avem nevoie de 5G, 4G ne este suficient.
 • g- Exista sute de studii care sustin ca telefoanele mobile sunt daunatoare.

2 – Adevarul, conform raportului:

 • a- Nu au existat teste in zona respectiva si in intervalul de timp mentionat. Se pare ca respectivele pasari au murit deoarece au mancat semintele copacilor de tisa.
 • b- Sistemele de arme energetice, cum ar fi “Sistemul de Denial Activ” in frecvențe si gama 95 GHz, nu au nimic de-a face cu 5G. Gama de frecvențe de 95 GHz este utilizata în Elveția pentru radioastronomie și navigație prin satelit.
 • c- Conform tuturor studiilor științifice actuale, nu exista riscuri pentru sanatate care pot fi atribuite radiațiilor mobile. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de cancer, datele disponibile sunt înca oarecum neclare. Astfel, pentru a fi în siguranța, Asociația Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului, IARC clasifică radiațiile telefonului mobil ca “eventual carcinogen” (potential cancerigen) – exact aceeași clasificare pe care o si cafea sau multe alte substanțe.
 • d- Jean-Daniel Charrière, om de știința la Agroscope, centrul elvețian de excelența pentru cercetarea agricola spune: “Toate studiile pe această tema, nu au fost în masura sa confirme ca aceasta tehnologie ar putea fi deunatoare pentru albine. “
 • e- Frecvențele 5G carora li s-au acordat licențe și au fost puse în funcțiune începand din martie 2019 au caracteristici foarte asemanatoare cu tehnologiile actuale de comunicații mobile care au fost utilizate timp de 30 de ani, și se află într-un interval de la 700 MHz pana la 3,8 GHz. Unele dintre frecvențele pentru care au fost acordate recent licențe, au fost anterior utilizat pentru radio și TV. Astfel, în ceea ce privește expunerea la radiații, nu se așteapta schimbari semnificative.
 • f- Tehnologia 5G va deschide multe parti, in foarte multe industrii. Fata de 4G-ul actual, nu se va limita aproape in totalitate la conexiuni de date mobile sau voce.
 • g- Multe studii care susțin ca acele campuri electromagnetice sunt daunatoare pentru sanatate (cauzand cancer, etc.) nu îndeplinesc criteriile științifice. Acestea includ standarde de calitate recunoscute, cum ar fi abilitatea de a reproduce rezultatele studiului și publicarea acestuia într-un jurnal științific.
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Din 2019, utilizez un OnePlus7 PRO si momentan, nu vad ce motiv as avea sa-l schimb. Multumesc pentru vizita pe acest site, sper ca articolele postate iti sunt de folos ;)

1 COMENTARIU

 1. Cata ipokrisia… atunci de ce tarile evoluate l-au interzis? Deocamdata…desigur. Toti sunt interesati de viteza mare la net iar sanatatea e pe ultimul plan, intrucat toti cei care vad lucrurile din aceasta perspectiva nu isi imagineaza viata fara net. Si, desigur, nici sanatatea fara net. Pai daca vrei sa distrugi mental si fizic un addicted de tehnologie ii spui ca de maine nu mai are net. L-ai omorat. Mai bine ii iei apa si mancarea , decat sa ii iei netul. Asa ca prefera sa moara el lent, in spatiul sau virtual hedonist, decat sa moara “in conditii precare”, fara elixirul vietii… Asadar, cu sau fara sanatate, cu sau fara viata, 5 g sa fie! Si uite asa el capata puteri magice ca sa apere cu inversunare aceasta minunata descoperire care ii aduce atata… bucurie 😑 Bun venit in minunata lume noua! 🤗

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here