Acasă Stiri Android Si Noutati Reguli noi pentru cumparaturile online din cadrul UE

Reguli noi pentru cumparaturile online din cadrul UE

0
nofollow

Reguli noi pentru cumparaturile online din cadrul UE – O veste buna pentru amatorii de shopping online din Romania, incepand cu data de 3 decembrie 2018, s-a dat liber la cumparaturi online, peste tot in Uniunea Europeana. Toate statele membre (printre care si Romania) vor fi responsabile de buna aplicare a noii legi si de crearea structurilor necesare.

Ce inseamna asta? 

Concret, incepand cu data de 03.12.2018, niciun magazin online de pe tot teritoriul UE nu va mai putea bloca accesul unui client ce vine din alta tara decat cea in care activeaza respectivul magazin sau platforma. De asemenea, nu vor mai putea fi blocate nici cartile de credit (cardurile bancare). Astfel, fiecare va fi liber sa cumpere ce vrea si de unde vrea, fara a mai exista restrictii pe paza de IP sau locatie. De remarcat ca noile reguli nu se aplica numai in cazul in care se doreste achizitionarea unui anumit produs, intra in categoria “libera” si serviciile.

Probabil, muti ati observat faptul ca anumite magazine online nu accepta comenzi din Romania si nici nu livreaza spre Romania. Un bun exemplu pot fi si platformele Amazon sau PayPal, unii vanzatori din UE, pur si simplu nu accepta comenzi de la clientii romani.

“În 2015, 63% dintre site-uri nu permiteau achiziţii din alta tara UE, astfel încat aproape doua treimi dintre consumatorii care doreau sa faca cumparaturi online într-o alta ţara, nu au putut face acest lucru. Încheiem aceasta practica pe 3 decembrie. Am eliminat barierele din calea comerţului online “- Andrus Ansip, vicepresedinte al pietei unice digitale.

“În același timp, apelam la statele membre pentru a ajunge la un acord privind armonizarea normelor privind vanzarea de bunuri și servicii digitale și achizițiile online, toate acestea fiind esențiale pentru crearea unei piețe unice digitale funcționale și competitive” – Mariya Gabriel, comisarul pentru economie digitala și societate digitala.

Spor la shopping!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here