Connect with us

Stiri despre telefoane

Samsung anunta modulul de memorie LPCAMM

Published

on

Samsung anunta modulul de memorie LPCAMM, modul de memorie inovator, denumit Low-Power Compressed Add-On Memory Module (LPCAMM), care se mandreste cu o viteza uluitoare de 7.5Gbps.

Aceasta inovatie, realizata prin cercetare si dezvoltare extensiva pe platforma Intel, are potentialul de a schimba complet piata de memorie DRAM (Dynamic Random Access Memory) pentru computerele personale, laptopuri si chiar centrele de date.

Computerele personale de astazi folosesc in principal doua tipuri de memorie: LPDDR si So-DIMM, fiecare cu propriile limitari. LPDDR necesita o instalare directa pe placa de baza, ceea ce complica operatiunile de reparatie si upgrade. In schimb, So-DIMM este mai usor de manevrat, dar nu excela in termeni de performanta si eficienta energetica.

Advertisement

Samsung si modulul de memorie LPCAMM

Aici intervine aceasta, gata sa depaseasca limitele ambelor tipuri de memorie. Ca modul de memorie detasabil, LPCAMM ofera mai mult spatiu intern pentru alte componente si imbunatateste in acelasi timp performanta si eficienta energetica. In comparatie cu So-DIMM, aduce o crestere de 50% in performanta, o eficienta energetica mai buna cu 70% si o dimensiune redusa cu 60%.

Chiar si in domeniul serverelor, unde eficienta energetica este cruciala, modulul de memorie LPCAMM arata promitator. Spre deosebire de LPDDR, care necesita inlocuirea completa a placii de baza pentru upgrade-uri si permite modificari mult mai simple.

Vicepresedintele Intel pentru tehnologia de memorie si IO a catalogat aceasta tehnologie ca fiind un “schimbator de joc” in industria PC-urilor. Eficienta energetica si usurinta in reparatii fac din aceasta o forta in tehnologie.

Advertisement

Samsung planuieste sa testeze acest modul in sisteme de generatie urmatoare, cu parteneri cheie, inclusiv Intel, in acest an, avand ca obiectiv lansarea comerciala pana in 2024. Cu aparitia aceasta, cred ca viitorul tehnologiei de memorie se indreapta spre o transformare semnificativa.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des