Acasă Stiri Android Si Noutati

Repartitionarea memoriei interne, telefoane cu Mediatek MTK6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795

3
nofollow

De multe ori ne-am intalnit cu problema de a vrea sa instalam o aplicatie dar observam un foarte iritant mesaj care ne spune “memorie insuficienta”, asta chiar daca mai avem X GB de memorie libera, de ce?
Pentru ca unii producatori impart memoria interna a dispozitivului in 2 parti si aiurea:
UserData– pentru aplicatii si datele acestora
Memoria interna – spatiul in care salvam poze, videoclipuri, fisiere descarcate, etc.
Cum facem multe poze,  spatiul alocat memoriei interne este mult mai mare decat cel pentru aplicatii si astfel ne trezim uneori ca din 16 GB de memorie totala avem 2 GB de memorie pentru aplicatii 🙁 , spatiu nu prea convingator.

Nu este foarte complicat sa repartitionam un device cu Android prin metoda clasica, dar este destul de periculos pentru ca putem incurca destul de grav partitiile si astfel telefonul va ajunge inutilizabil.

In tutorialul acesta, va prezint o metoda oarecum sigura (spun asta deoarece tot este posibil sa apara complicatii de aceea este necesar sa face un back-up!) URMATI TUTORIALUL PE PROPRIA RASPUNDERE!

Metoda este confirmata ca fiind functionala pentru procesoarele MediaTEK mtk6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795 dar este foarte probabil sa functioneze si pe altele, insa trebuie sa fiti atenti sa faceti acel back-up inainte de a incerca.

Ce avem nevoie:

Telefonul, in modul recovery (avem nevoie de un Custom Recovery cum ar fi CWM, TWRP sau Phillz, metoda nu va funtiona cu Stock Recovery)
Resize_v23-signed.zip

Daca avem astea putem continua prin copierea fisierului Resize_v23-signed.zip pe un CardSD de preferat pentru a nu se afla (fisierul) in memoria telefonului la momentul in care se realizeaza reformatarea. Dupa ce avem fisierul in telefon (sau pe cardul telefonului) vom intra in recovery si la sectiunea install selectam fisierul Resize_v23-signed.zip.
descărcare (1) Repartitionarea memoriei interne, telefoane cu Mediatek MTK6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795
In caz ca nu gasiti fisierul, asigurtati-va ca selectati fisierele de pe CardulSD (in cazul meu) sau de pe telefon, in functie de locul in care ati salvat fisierul, daca aveti fisierul pe card si sunteti in memoria telefonului sau invers puteti schimba locatia apasand pe Select Storage si alegeti din lista locatia unde aveti fisierul.

descărcare Repartitionarea memoriei interne, telefoane cu Mediatek MTK6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795
Imediat va incepe utilitarul de tip AROMA, un utilitar ce ruleaza in recovery fara a avea nevoie ca sistemul sa fie pornit siprin intermediul caruia vom repartitiona memoria telefonului. Prima data vom selecta limba (avem doar engleza sau italiana) apoi vom vedea ce marime au deja partitiile dar si marimea totala a memoriei telefonului.

descărcare (2) Repartitionarea memoriei interne, telefoane cu Mediatek MTK6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795
Vom apasa pe next in ambele cazuri de mai sus si in urmatoarea fereastra va trebui sa alegem o marime pentru partitia UserData (cea pe care instalam aplicatii) din lista afisata. Cand alegem o valoare pentru UserData, Memoria interna (cea pentru poze, etc) va avea o marime egala cu restul memorie disponibile. In cazul meu, am ales 8GB pentru UserData deci vor mai ramane 12-8=4 GB pentru memoria interna.

descărcare (3) Repartitionarea memoriei interne, telefoane cu Mediatek MTK6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795
Apasam Next si apoi Start, acum trebuie doar sa asteptam pana ce primim un mesaj de confirmare ca in imaginea de mai jos.

descărcare (4) Repartitionarea memoriei interne, telefoane cu Mediatek MTK6732/MTK6752/MTK6735/MTK6795Dupa ce vedem primul ecran, inseamna ca operatiunea a avut succes, apasam pe Next iar in ecranul urmator ne asiguram ca este bifata casuta Reboot the device now si apasam pe Finish.
Asta este tot 🙂 acum aveti mai mult spatiu pentru aplicatii sau pentru date, depinde de voi cum va faceti partitiile.
Nu imi asum raspunderea pentru nicio eroare sau alte complicatii intervenite in urma urmaririi tutorialului! 
Faceti un back-up inainte de a incepe! In timpul procesului vor fi sterse toate fisierele din memoria telefonului!

CITESTE SI:  Oppo RX17 PRO si NEO, aduse in Romania de cel.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here