Connect with us

Stiri despre telefoane

Detalii oficiale despre camerele Hasselblad de pe seria OnePlus 9

Published

on

OnePlus 9 a batut palma cu cei de la Hasselblad si vor lansa cateva telefoane care se bazeaza pe optica acestei celebre companii. Poate fi o asociere inspirata, este important pentru clienti sa stie ca au in buzunar un smartphone la care au lucrat companii de renume.

Si sa nu uitam ca telefoanele Huawei au deventi printre cele mai bune la nivel de fotografie si au reusit asta tot printr-o asociere cu un nume celebru (Leica). Pana cand vom vedea daca cei de la OnePlus au stiut si au reusit sa implementeze asa cum trebuie softul camerelor, aflam oficial cateva detalii legate de senzorii Hasselblad.

Poate ca cea mai faimoasa utilizare a camerei Hasselblad a fost in timpul misiunilor programului Apollo, atunci cand primii oameni au pasit pe Luna.

Advertisement

Parteneriatul este semnat pe o perioada de 3 ani de zile, asta inseamna ca nu numai telefoanele OnePlus 9 vor fi dotate cu optica Hasselblad. Pentru a face acest lucru posibil, compania va investi 150 de milioane USD in patru laboratoare de cercetare și dezvoltare, plus alte 2 de imagistica, in SUA si Japonia.

OnePlus 9 Pro

Pentru inceput, terminalele OnePlus 9 vor sosi cu cu suport pentru formatul RAW pe 12 biți și opțiuni avansate pentru ajustarea ISO, focalizare, timp de expunere, balans de alb, mod Hasselblad Pro si o noua solutie de calibrare a imaginii ce a fost dezvoltata in comun de catre cele doua companii.

  • Senzor principal Sony IMX789
  • Camera panoramica, 140 grade FOV (field of view)
  • Obiectiv special conceput pentru pentru distorsiuni minime in cazul imaginilor ultrawide
  • Tehnologie T-Lens pentru o facalizare mult mai rapida si pentru camera de selfie
  • Suport pentru captura RAW 12 bit
  • Filmare 8K la 30 cadre pe secunda sau 4K la 120 fps
  • Captura video HDR de inalta calitate

Nu sunt chiar inovatii de ultima ora sau unele pe de care nu am mai auzit pana in prezent. Insa, sunt menite sa imbunatateasca performantele foto/video ale telefoanelor produse de OnePlus. Noile modele sunt asteptate sa soseasca in data de 23 martie 2021 si se pare ca vor fi 3 la numar. OnePlus 9, 9 PRO si 9R.
Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des