baterie

Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!

Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!

Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie! Una cu o capacitate de 3300 mAh, capacitate redusa fata de modelul precedent, Note 7.

Multi au criticat acest aspect si cu siguranta, au facut asta fara sa testeze telefonul, fara macar sa puna mana pe el. Aici, pe androidro.ro, am testat multe telefoane, unele dintre ele cu baterii care aveau pe hartie chiar si 6000 mAh.

Realitatea era insa cu totul alta, acumulatorii erau de slaba calitate si nu ofereau o autonomie buna.

Iata ca cei de la Samsung, reusesc sa integreze pe Note 8 un acumulator excelent si asta cu toate ca telefonul are un display mare si luminos cu o rezolutie 1440 x 2560 pixeli, dar si un hardware puternic care are nevoie de energie.

Pana la urma, nu conteaza ce scrie pe baterie, conteaza ca aceasta sa fie de buna calitate si sistemul de operare customizat cu cap.

Samsung Galaxy Note 8 are o baterie buna, fara discutii. Desigur, se pot discuta multe si la acest capitol. Poate eu folosesc telefonul toata ziua si astfel obtin o autonomie mai slaba, poate ca tu il folosesti mai putin si reusesti o autonomie mult mai buna.

Este un capitol la care cu greu poti face un review. Din acest motiv, folosesc aplicatia PCMark atunci cand testez telefoanele mobile. Mi se pare cel mai corect mod!

Inainte sa aflati cate ore a reusit Samsung Galaxy Note 8 sa stea cu ecranul aprins, discutam putin si despre temperaturi. Sunt extrem de importante la acest capitol!

Din fericire, totul este mai mult decat ok la acest capitol si am facut cateva masuratori:

Temperatura in timpul incarcarii, masurata in partea din spate a telefonului:

Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!Temperatura in timpul incarcarii, masurata in partea din fata a telefonului:

Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!
Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie

Temperatura in timpul testului de autonomie, masurata in partea din fata a telefonului: Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!Temperatura in timpul testului de autonomie, masurata in partea din spate a telefonului: Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!In cat timp se incarca acumulatorul telefonului Samsung Galaxy Note 8?

Chiar in mai putin de ora si jumatate! L-am pus la incarcat cand arata 1%, sistemul automat mi-a aratat ca incarcarea se va termina in aproximativ o ora si 39 de minute. In realitate, s-a incarcat chiar mai repede, vedeti toate detaliile in captura de mai sus.

Mentionez ca functia allways-on display a fost dezactivata, telefonul a fost conectat la reteaua 4G Orange si la cea WiFi.

Se incarca repede, se descarca la fel de repede bateria lui Note 8?

Nu! Conform testului efectuat cu aplicatia PCMark, bateria s-a descarcat de la 100% la 18% in 9 ore si 31 de minute. Luminozitatea a fost setata la 50%, ultima captura de ecran a fost facuta dimineata, la ora 6:28 AM. Testul a durat pana in jurul orei 24. Modul de performanta a fost setat pe “optimizat”

Review (2) Samsung Galaxy Note 8, discutam despre baterie!Autonomia acumulatorului poate fi mai buna sau mai slaba si in functie de setarile pe care le alegeti din meniu. Exista un mod extrem de economisire a acumulatorului care poate extinde semnificativ autonomia, este prezent si un mod echilibrat.

Setarile disponibile pot fi vazute si in captura de mai jos, sistemul de operare este capabil sa calculeze autonomia in functie de modul ales, aceasta este afisata in dreptul optiunii respective.

Concluzia?

Decat 6000 mAh pe hartie, mai bine 3300 reali! Note 8 are o baterie foarte buna si nu sufera la acest capitol. Testul a fost insa realizat in conditii ideale, valorile pot suferi modificari in cazul in care se opteaza pentru o luminozitate maxima, captura 4K, multimedia la rezolutii inalte, etc.

Exact cum spuneam si la inceput, este aproape imposibil sa faci un review pentru un acumulator, nu poti reproduce comportamentul fiecarui utilizator.

Testez telefonul Samsung Galaxy Note 8 prin programul Orange Smartphone Tester.

Citeste si:

Review (1) Samsung Galaxy Note 8, totul despre ecran

Noul YouTube HDR este prezent pe Note 8 si este fantastic