Stiri despre telefoane
REVIEW UTOK Hello 7Q, tableta 4G Dual SIM
UTOK Hello 7Q este poate cea mai accesibila tableta cu conectivitate 4G ce poate fi cumparata la ora actuala din Romania si fara discutie chiar aceasta caracteristica o scoate in evidenta si o face atractiva. Pretul tabletei UTOK Hello 7Q este de 349.99 lei, avand si o reducere de 41%, ceea ce o face si mai atractiva.
Desigur ca ne raportam la o tableta de buget si o vom trata ca atare, nu avem pretentii prea mari si ma voi raporta la pret pe parcursul acestui review, asa cum o fac mereu cand imi dau cu parerea despre un anumit produs. Trebuie sa stiti ca nu este o tableta ce nu are minusuri si cred ca va puteti inchipui, insa tocmai caracteristica cea mai importanta a modelului UTOK Hello 7Q nu da gres, adica conectivitatea 4G LTE, capitol cu care voi si incepe acest review deoarece spuneam ca este punctul forte.
REVIEW UTOK Hello 7Q, CONECTIVITATE
Avem 2 sloturi pentru cartelele SIM, conectivitate 4G LTE in benzile B1/3/7/20 (2100/1800/2600/800MHz) dar si 3G B8/B1(900/2100MHz) sau 2G B2/3/5/8 ( 1900/1800/850/900MHz) Desi tableta UTOK Hello 7Q este ina Dual SIM, mi-ar fi placut tare mult sa pot introduce cartele de tip MicroSIM si nu de dimensiuni normale, spun asta deoarece la ora actuala mai toate telefoanele au sloturi de tip MicroSIM sau chiar NanoSIM si fara un adaptor pentru cartele este destul de greu de nimerit pozitia unei cartele MicroSIM intr-un slot normal.
Eu am reusit totusi sa fac asta, am introdus un SIM de la Orange si imediat am avut parte de semnal 4G si am activat datele mobile. Trebuie sa mai stiti ca puteti folosi si tableta pe post de telefon, are difuzor dedicat convorbirilor insa este destul de ciudat sa o folosesti ca un telefon si recomand o pereche de casti. Nu este un dezavantaj, pur si simpl este inestetic de tinut o tableta la ureche.
Per total faptul ca poti initia si prelua apeluri este chiarun mare plus. Am testat conectivitatea si vitezele in reteaua 4G folosind aplicatia Speed Test si rezultatele au fost chiar surprinzatoare, am obtinut o viteza de download chiar mai mare fata de reteaua WiFi, la fel si la upload!
60.27 Mbps download si 47.55 Mbps upload inseamna ceva!
As mai sublinia ca testul a fost facut in interior, semnalul fiind full si tin sa precizez asta deoarece am mai testat diverse telefoane sau tablete fix cu aceasta cartela si semnal 4G aveam langa geam sau acesta era existent dar slab.
Per total, punctul forte al tabletei UTOK Hello 7Q s-a dovedit a fi chiar forte, merita nota 10 la acest capitol.
REVIEW UTOK Hello 7Q, DISPLAY
Aici cred ca se putea ceva mai mult, insa ma uit iar la pretul tabletei si cred ca este maxim ce se putea oferi la acest pret, nu neaparat ca ceva este in neregula, preferam un ecran OGS.
Totusi, ecranul acestei tablete este unul destul de bun, un IPS de 7″ cu rezolutia 600 x 1024 pixeli, luminozitate medie dar raspunde precis la atingeri si este destul de sensibil. Un IPS inseamna pana la urma ceva de calitate, unghiuri mari de vizualizare si culori mai naturale, toate astea ca un avantaj in fata tabletelor din acest segment de pret ce vin cu panouri slabe de tip TFT. Daca ar fi fost si OGS, atunci cu siguranta ar fi primit nota 10, insa asa ma opresc la un 9.
Si pare a fi un IPS de buna calitate, spun asta deoarece mai sunt panouri de tip IPS care pierd din calitate atunci cand le privesti din anumite unghiuri, nu este cazul si aici. Nu avem parte de protectie la zgarieturi sau cel putin cei de la Utok nu declara asta, as adauga si ca ecranul atrage destul de repede amprentele, partea frontala a tabletei fiind fabricata din plastic.
In meniu am gasit si aplicatia MiraVision, o aplicatie des intalnita pe MediaTEK si pe care o apreciez deoarece poti customiza destul de mult experienta, ai setari pentru modurile de vizionare – “standard”, “viu” si “mod utilizator” de unde poti alege sa setezi contrastul, saturatia, luminozitatea, claritatea imaginilor, temperatura de culoare sau contrastul dinamic.
Tot in meniul dedicat ecranului ai si posibilitatea de a porni/opri senzorul de proximitate in timpul apelurilor telefonice, optiune destul de utila si dedicata in primul rand tabletelor cu functie de telefonie asa cum este si UTOK Hello 7Q, butoanele de back, home, captura ecran sau cel ce te ajuta sa vezi aplicatiile deschise sunt integrate in sistemul de operare.
REVIEW UTOK Hello 7Q, PERFORMANTE SI SISTEM DE OPERARE
UTOK Hello 7Q nu sta rau la capitolul procesor, intalnim un MediaTEK 8735M 64bit ce ruleaza pana la frecvente de 1 GHz, 1GB memorie RAM, 8 GB stocare interna si placa grafica de tip Mali-T720, iar la capitolul conectivitate pe langa 4G-ul de care am vorbit mai gasim si Bluetooth 4.0, Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n, Edge, GPRS, GPS, A-GPS destul de multe pentru 350 de lei.
Este o platforma des intalnita pe tabletele din aceasta gama de pret, procesorul 8735M este special pentru tablete si nu il vom intalni pe telefoanele mobile, asta ca o curiozitate. Sistemul de operare este Android Lollipop 5.1 curat, chiar foarte curat, nimic nu este modificat si gasim in plus cateva aplicatii de la UTOK sau de la partenerii companiei: UTOK Now, Seenow, Elefant eReader, iaBilet sau Zonga.
Nu mi-a placut ca nu am gasit in meniu posibilitatea de a afisa procentul acumulatorului langa iconita sa, insa puteti face asta cu ajutorul unui widget. In meniu mai gasim lista de aplicatii de la Google, un manager de fisiere, Facebook, un radio FM dar si o aplicatie speciala pentru monitorizarea procesorului.
Elefant eReader vine si cu o gramada de carti preinstalate, carti in limba romana sau in engleza, as mai aminti si Google Maps, aplicatie ce poate fi folosita pentru navigarea prin satelit deoarece tableta are si modul GPS!
Daca va intrebati de performante, tableta este buna la aproape orice, insa se subantelege ca avem ceva limite hardware, insa nu sunt probleme de stabilitate sau legate de sistemul de operare, cel putin eu nu am intalnit asa ceva cat timp am butonat-o. Desigur ca apare ceva lag atunci cand iti conectezi contul de Google, cand sincronizeaza contul de mail sau cand actualizeaza aplicatiile si trebuie sa ai rabdare sa-si faca treaba si apoi totul va fi bine. Insa nu va ganditi ca tableta devine inutilizabila, totusi avem un procesor quad core 64bit si Android Lollipop, procesorul nu se incalzeste!
Daca va intrebati cumva ce se intampla cu jocurile, am instalat si jucat fara probleme Real Racing 3, nu imi explic insa de ce a scos in NenaMark un fps destul de slab – placa grafica nu este chiarcea mai rea de pe piata si nici nu am avut probleme in joc!
Testele de benchmarck le puteti vedea in galeria de mai jos:
Pe partea de sunet stam asa cum ma asteptam, adica numic spectaculos si difuzorul principal nu impresioneaza prin volum sau prin calitate, in meniu avem totusi cateva setari dedicate ce par sa rezolve oarecum problema, insa experienta in sine ramane una medie si clar nu este cel mai bun punct al tabletei UTOK Hello 7Q. BesAudEnh ce este un sistem de optimizare a sunetului in casca, BesLoudness care amplifica volumul in difuzor si Bessurround – efect audio mod film sau mod muzica, setarile legate de optimizarea sunetului.
Camera foto principala de 2MP si secundara de 0.3MP, sunt specificatiile tehnice si sigur nu impresioneaza si nu voi povesti mult despre acest capitol. Mi-a placut totusi ca am gasit un LED pentru camera foto principala de 2MP, am facut numai cateva poze din curiozitate, poze pe care le vedeti mai jos. Clar camerele sunt bune pentru Skype sau aplicatii de acest gen si nu pentru a face poze artistice, camera nu are auto-focus.
Bateria tabletei UTOK Hello 7Q are o capacitate de 2800 mAh, am testat-o cum fac eu de obicei, film HD pe Youtube, luminozitate 50% si rulat clipul pana cand acumulatorul este aproape descarcat complet. Iata ce a iesit:
Aproape 3 ore de playback video HD via WiFi, asta pana cand am primit mesajul (15%) ce ma indemna sa conectez bateria la o sursa de curent. Per total cred ca ar fi reusit 3 ore jumatate ceea ce nu este foarte mult si sigur se putea mai bine.
PLUS – Pret bun raportat la dotari.
PLUS – Conectivitate 4G LTE, Dual SIM, GPS, Bluetooth.
PLUS – Sistem de operare cat mai apropiat de stock.
PLUS – Ecran IPS, suport HD YouTube.
PLUS – Tableta poate initia si prelua apeluri sau mesaje de tip SMS.b v
PLUS – LED pentru camera foto. Desi camera foto nu este una performanta, LED – ul poate fi folosit pe post de lanterna.
MINUS – Ecranul nu este OGS .
MINUS – Memoria interna este de 8GB, liberi sunt aproape 5.5GB, recomand instalarea jocurilor pe un card suplimentar.
MINUS – Bateria are o capacitate de numai 2800 mAh.
MINUS – Ecranul este un magnet de amprente.
Partea de unboxing o puteti citi AICI, am scris despre constructie, accesorii si specificatii tehnice complete, tableta poate fi achizitionata de AICI.
[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=3YgVEnvvYSI[/wpsm_video]
- Stiri despre telefoane2 luni ago
Cred ca Facebook isi bate joc. Am raportat o multime de reclame aiurea
- Aplicatii telefoane Android2 luni ago
Aplicația TelePaws telemedicină veterinară pentru cei ce au animale de companie
- Stiri despre telefoane2 luni ago
Netflix renunță la abonamentul fără reclame: cum stăm în Romania
- Aplicatii telefoane Android2 luni ago
Aplicația Blackmagic Camera: merită înstalată pe telefoanele Android
- Stiri despre telefoane2 luni ago
Redmi K70 Ultra: ce știm înainte de lansare
- Stiri despre telefoane2 luni ago
Analiză și context: Dacia Duster 3 scoate 3 stele la testul EuroNCAP: siguranța bună
- Jocuri pentru telefoane si tablete android2 luni ago
Cele mai bune jocuri video din România vor fi premiate la Romanian Game Awards 2024
Aurel Ghinea
martie 9, 2016 at 05:15
CHIAR E ACCEPTABILA TABLETA. RAMANE DE VAZUT SI CAT O SA TINA. TE-AI UITAT CUMVA SI LA MENIU DEZVOLTATOR? ARE TOATE OPTIUNILE STANDARD SAU SUNT CIUNTITE? E FOARTE IMPORTANT MENIU DEZVOLTATOR. ARE OPTIUNI FOARTE UTILE.