Aplicatii telefoane Android
Root Essentials, multe unelte root intr-o singura aplicatie
Root Essentials, multe unelte root intr-o singura aplicatie, una care pare destul de buna la prima vedere si care ne scuteste de nevoia de a instala alte aplicatii folositoare in cazul in care ne-am luat inima-n dinti si am facut root telefonului sau tabletei cu Android, adica am obtinut drepturi de administrare asupra sistemului de operare.
Avantajele root-ului : Poti mări frecvenţa de lucru a procesorului (overclock), poti realiza o copie de rezervă a aplicaţiilor şi a setărilor, poti instala diferite custom ROM (Android modificat), ştergerea aplicaţiilor de sistem, pentru o personalizare totala a dispozitivului, pentru aplicaţii care funcţionează doar cu root, poti inlocui parti din sistem (teme, imagini de boot, aplicatii, etc), marirea spatiului folosit pentru aplicatii, optimizarea consunului bateriei, poti debloca SIM-ul prin diverse aplicatii, etc.
Dezavantajele root-ului: Poti pierde garantia dispozitivului, nu mai poti face actualizari actualizări OTA (Over The Air), poti chiar sa strici terminalul daca nu esti atent la ceea ce faci.
Un articol despre avantaje sau dezavantaje root, aici.
Am instalat si eu aplicatia Root Essentials pe un telefon rootat si m-am jucat cu ea, pare destul de ok si chiar ofera multe optiuni de personalizare sau customizare, am observat ca nu exista reclame enervante la trecerea prin meniuri.
Aplicatia Root Essentials are practic 3 meniuri principale, acestea sunt “Tools”, “Storage” si “Interface”. Toate acestea vin insa cu alte optiuni si in interiorul lor poti practic gasi cam tot ceea ce ai nevoie in cazul in care ai un dispozitiv rootat.
Optiuni disponibile in “Tools” – > calibrarea bateriei, editor fisier build.prop, multe info. utile legate de dispozitiv, actiuni suplimentare pentru senzorul de amprente, rescriere custom ROM, GAPPS, recovery, imagine de boot, etc, setari legate de partitii, editor CSC, verificare root si reboot rapid in diverse moduri.
Optiuni disponibile in “Storage” – > browser root, manager aplicatii, setarea locatiei pentru instalarea aplicatiilor (default), “adoptable storage”
Optiuni disponibile in “Interface” -> mod demo, schimbarea densitatii LDC, schimbare emoticon, instalare fonturi, mod noapte, alegere limba
Mai jos vedeti si cateva capturi de ecran, inclusiv meniul de setari pentru aplicatie. Root Essentials se descarca gratuit de AICI.
Darius
mai 10, 2017 at 20:28
Salut! Am un xiaomi redmi 4x si uneori am lag pe el, am si cateva aplicatii preinatalate la care nu pot renunta. Ar merita sa ii fac un root si sa ii sterg aplicatiile sau sa incerc sa ii pun un custom rom si sa pierd garantia?
Alinx
mai 11, 2017 at 21:10
Am testat-o si eu de curiozitate dar nimic esential prin ea ,plus ca are si reclame. Nu se compara cu aplicatii consacrate ,de gen…
Alinx
mai 11, 2017 at 21:15
Darius, fa-i root cu Kingroot si doar ii ingheti(NU LE STERGI) tot ce nu iti convine prin el.Pt asta poti folosi tot kingroot sau EsfileExplorer pro,Nobloat free…etc.
Ii poti face unroot oricand tot cu Kingroot si garantia va ramane valabila.