Acasă ROOT Allview Root pe Allview V2 Viper X si instalare CWM recovery

Root pe Allview V2 Viper X si instalare CWM recovery

30

Root pe Allview V2 Viper X si instalare CWM recovery – Am sa va arat in cele ce urmeaza cum puteti face root pe telefonul Allview V2 Viper X, dar si cum sa instalati un recovery customizat, Allview V2 Viper X este la baza practic un telefon produs de Gionee, modelul Elife S Plus.

Trebuie sa stiti ca nu se va incerca acest tutorial pe oricare alt telefon de la Allview sau produs de alta companie si ca este posibila pierderea garantiei daca faceti root si instalati un recovery customizat!

Acumulatorul telefonului trebuie sa fie incarcat, pe PC trebuie instalati driverii VCOM, driveri fara de care nu veti reusi procedura. Daca deja ati instalat acesti driveri, puteti sari peste acest pas, in caz contrar aveti tutorial de instalare AICI.

Descarca de mai jos fisierele necesare:

 • SP Flash Tools de AICI
 • Fisierul ce contine recovery de AICI
 • Fisierul root de AICI

Pentru inceput, trebuie sa instalam recovery customizat pe Allview V2 Viper X:

Primele 2 fisiere descarcate le dezarhivam intr-un folder pe desktop si pornim SP Flash Tools, adaugam fisierul scatter din folderul recovery si selectam “download  only” in SP Flash. Nu bifam decat “recovery”!

MT6753_Android_scatter.txt:

34 Root pe Allview V2 Viper X si instalare CWM recovery

Ne asiguram acum ca telefonul este oprit, apoi in SP Flash Tools apasam butonul “download”, conectam telefonul la PC si asteptam ca procedura sa se finalizeze, la sfarsit veti vedea o fereastra ca cea de mai jos:

r Root pe Allview V2 Viper X si instalare CWM recovery

Cand totul este gata, inseamna ca aveti deja instalat pe Allview V2 Viper X un recovery customizat si urmeaza sa facem root! Il puteti porni in mod normal daca nu a repornit automat.

Fisierul root descarcat la inceputul tutorialului va trebui copiat in memoria telefonului, fara sa-l dezarhivam! Oprim acum telefonul si il repornim in modul recovery apasand concomitent tastele volum jos si power. 

Intrati in modul recovery de unde veti instala fisierul pe care l-ati copiat anterior (choose zip – install) Dupa terminarea instalarii reveniti la meniul principal si selectati Reboot System Now. Telefonul Allview V2 Viper X are acum un recovery customizat instalat dar si root!

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

30 COMENTARII

 1. Eu am fost primul care am testat pe v2 viper x si am postat pe softpedia solutia, aici la fel am lasat comentariu in pagina unde este descris v2 viper x , nu-mi apartine mie metoda , dar observ ca “admin” nu specifica clar sursele de informare
  Si da i-mi functioneaza fara probleme cwm & root si restul de avantaje , am postat si backup din cwm pe forum

 2. Salut! Am incercat aceasta metoda de root doar ca dupa ce am instalat CWM nu am optiunea de a instala nimic. Am diverse optiuni de testare si reboot. Ceva idei?

 3. Am testat si eu metoda
  Nu am nici o eroare pana acum,dar mentionez ca am descarcat cwm din sursa originala de root de la gionee,de unde banuiesc ca s-a inspirat si adminul.Posibil sa fie identica cu cea de aici ,dar mie nu m-ia recunoscut-o tel dupa metoda de download.
  Inca o precizare:
  Nu a mers cu volum jos si power- apasand asa intra in modul factory.A mers cu volume up(sus) si power.Dupa aceea root ca in tutorial dar cu inca 2 mentiuni:
  Dupa choose zip from sdcard si reboot i-am dat no la acea intrebare,iar dupa repornire tot no(cand intreaba de redtaurare aplicatii)
  Sfatul meu este sa nu ii stergeti vreo aplicatie dupa root pt a nu avea surprize(cum s,-au vaitat unii )si le puteti doar dezactiva cu progr. gen “no bloat”.. Etc

  Off topic:
  Ms ” anonim”.De la tine am vazut adresa originala gionee pe acel forum.

 4. Am reusit sa gasesc meniul folosind tastele POWER+VOLUME UP doar ca atunci cand incerc sa instalez root.zip primesc mesajul “installation aborted”. Aveti idee de ce?

 5. Daca nu ai inca cwm instalat nu poti instala su din zip

  Pentru cwm e ralativ simplu , se instaleaza driverul necesar, restart pc , lansam executabilul din SP_Flash_Tool_v5.1532 selectam la scatter loading fisierul MT6753_Android_scatter.txt , scoatem bateria la telefon ,apasam pe “Download” ,dupa ce operatia sa terminat ,inchidem programul , deconectam telefon de la pc , punem bateria si il pornim direct in cwm cu “volum up + power” ,instalam supersu din arhiva zi, restart si asta e tot.
  PS: Nu este necesar a apasa vre-un buton ca pc-ul /flash tool sa detecteze telefonul

 6. Din cei care inca nu au instalat cwm si au rabdarea sa salveze stock recovery & boot.img inaine de a instala cwm ar fi de mare folos sa avem stock recovery pentru acest model de telefon.

 7. Este vreo soluție de a root-a acest model fără pc? Am încercat diverse aplicații care mi-au mers pe alte telefoane și nimic. Aștept răspuns, mulțumesc!

 8. Salut ! Am urmat cu exactitate tutorialul , insa atunci cand intru in meniul de recory,nu apare optiunea de install . Am instal cwm , mi-a aparut fereastra cu ‘Download ok’,insa tot nu apare optiunea . Fisierul de root (supersu.zip) l-am copiat in memoria telefonul direct(adica nu este in niciun folder) . Dupa ce am vazut ca nu merge,m-am uitat in comentarii si am incercat cwm pus de Lucian,la fel si la asta,mi a aparut fereastra,dar tot nu-mi apare optiunea de install . Se poate sa fi gresit eu ceva ? Aici este imaginea cu meniul de recovery : http://imgur.com/a/bAV10 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here