Viva Q8 este o tableta buna, recent intrata in peisajul tabletelor Android si se vrea o tableta asemanatoare la design cu iPad Mini lucru care-i reuseste intr-o oarecare masura.Este o tableta puternica, propulsata de un procesor Cortex A7 quad core de 1 GHz, are o camera decenta spre buna de 5 MP, memorie RAM de 1 GB DDR3, procesor grafic Power VR SGX544 MP2 si este dotata cu un ecran de tip IPS-LCD de 7.9 inch si rezolutie 1024X768 px. Viva Q8 lucreaza pe platforma Android 4.2 Jelly Bean. In poza de mai jos se observa foarte bine asemanarea cu Ipad Mini.

2

Dar cum rootarea este la moda, pentru cine doreste mai jos gasiti un tutorial pentru a face root pe tableta.

Dar mai intai ce inseamna ROOT?

Atunci când rootăm un dispozitiv  intervenim asupra sistemului de operare  pentru a obtine controlul total asupra sistemului.

Avantajele root-ului : Poti mări  frecvenţa de lucru a procesorului(overclock), poti realiza o copie de rezervă a  aplicaţiilor şi a setărilor ,poti instala diferite custom ROM, ştergerea aplicaţiilor de sistem,pentru o personalizare totala a dispozitivului,pentru aplicaţii care funcţionează doar cu root,poti inlocui parti din sistem (teme imagini de boot),marirea spatiului folosit pentru aplicatii,optimizarea consunului bateriei,poti debloca SIM-ul prin diverse aplicatii etc.

ATENTIE poti pierde garantia dispozitivului!

Root Pe Tableta Allview Viva Q8

 -Cum tableta este un rebrand Onda v972 si este echipata cu un procesor Allwinner A31, inseamma ca procedeul de rootare este identic pe majoritatea tabletelor ce sunt dotate cu asemenea tip de procesor.

 -Pentru inceput, descarcati de Aici arhiva ce contine fisierele necesare pentru a face root pe deskTOP-ul calculatorului dar nu dezarhivati.

-Conectati tableta allview Viva Q8 la computer prin intermediul cablului USB in modul  USB mass storage.

-Copiati direct in memoria interna a tabletei fisierul descarcat mai devreme, apoi deconectati tableta de la calculator.

-Lansati pe tableta aplicatia Update.

 -Apoi selectati modul Local Update, alegeti fisierul copiat pe tableta mai devreme (Onda_Allwinner_A31_root_v1_0.zip) si asteptati fara sa interveniti pana la finalizarea procedurii.

-Dupa ce tableta termina de executat procedura si reporneste, este rootata !

WWW.ANDROIDRO.RO NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE ANOMALII SAU DEFECTIUNI CE POT INTERVENI CA URMARE A FOLOSIRII TUTORIALELOR SAU INFORMATIILOR PUBLICATE PE SITE! Deasemenea, administratorul nu este responsabil pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel pierderi.

 

14 COMENTARII

 1. Buna.
  In primul rand multumesc mult, e foarte eficient. Inca nu am facut, pentru ca am garantie pe tableta, si daca am sansa sa pierd garantie, nu risc, pana cand nu pot sa fac unroot. Puteti sa ma ajutati cum se poate face UNROOT pe tableta asta.

  Multumesc anticipat.

 2. Rootarea pentru Viva Q8 ar fi posibila si pentru Viva Q7 ?
  Sunt cateva diferente intre ele . Multumesc !

 3. Corect, ambele au procesoare Allwinner A31.Imi poti trimite pe mail niste capturi de ecran pentru a publica un tutorial ?

 4. A aparut o probelema dupa rootarea tabletei: se blocheaza. Exista o procedura de restabilire a rom-ului original (unroot)?

 5. Salut, da, merge rootarea pe Allview Viva Q7, am incercat asta, insa singura metoda de unroot este re-flash-uirea upgrade-ului de pe site-ul allview, eu am fost nevoit sa fac acest lucru deoarece am instalat ChainFire3D iar ca urmare tableta s-a blocat la boot screen 🙂

 6. Buna am o tableta viva q8 cu andoid 4.4kit kat de unde pot face rost de un root? acesta merge pe 4.4?

 7. Am 4.4 pe viva Q8 si imi zice superSU ca am nevoie de 4.3 si ca trebuie sa re-root? vreo idee?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree