Connect with us

Stiri despre telefoane

S-a despartit cu adevarat Huawei de Honor? Nu pare!

Published

on

S-a despartit cu adevarat Huawei de Honor? Nu pare! Rezumat (scurt): Trump a spus ca nu mai vrea Huawei si ca aceasta companie nu mai poate face afaceri cu SUA si nu mai poate folosi tehnologia lor. Google este din SUA, Huawei nu mai are acces la Google.

Cei de la Huawei nu mai pot folosi nici 5G, dar pot utiliza procesoarele Qualcomm 4G, companie tot americana. Ciudat, dar adevarat. Honor este o companie dezvoltata de Huawei, a luat fiinta in anul 2013. Initial, a fost gandita pentru a vinde telefoane mai accesibile, mai tineresti si mai vesele. Compania mama urmand sa se ocupe de cele mai performante.

Toate bune si frumoase, dar numai pana intr-un punct. In noiembrie 2020, marca Honor a fost vanduta catre Shenzhen Zhixin New Information Technology, o companie majoritara de stat controlata de autoritatile din Shenzhen, pentru a asigura supravietuirea companiei mama, adica Huawei.

Advertisement

S-a despartit cu adevarat Huawei de Honor? Nu pare!

Dar ce sa vezi, Huawei este tot din China si isi are sediul tot prin zona Shenzhen. Sa se fi separat total de “filul” Honor? Ei spuneau intr-un comunicat de presa ca au decis sa vanda Honor pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa si pentru a-si croi propriul drum. 

In prima parte a anului 2021, Honor lanseaza primul lor telefon “independent”, adica unul care nu ar mai avea legatura cu Huawei. Am uitat sa mentionez, acestia au voie sa foloseasca Google si tehnologie din America, chiar daca au sediul tot in China, tot in Shenzen. Deci, Trump avea ceva cu Huawei, nu cu China. Pana la urma sunt multe alte firme chinezesti care sunt “bine mersi”.

S-a despartit cu adevarat Huawei de Honor? Nu pare!

Revenim la primul telefon independent sub brand Honor. Acesta este V40, are 5G, dar nu si Google Play Services. Probabil nici nu are nevoie, se vinde numai in China. Dar daca ne uitam la display, realizam ca am mai vazut unul aproape identic. L-am vazut pe un Huawei Mate 40 PRO, toata partea frontala a acestuia seamana cu V40.

Advertisement

Daca va uitati cu atentie la aceste doua randari si mai ales in partea de jos a ecranului, nu veti observa nicio diferenta. Dar chiar niciuna.

telefon huawei

Mai jos avem tot un Honor vs Huawei, ambele de generatie mai noua. Se pare ca s-au jucat putin cu pozitia modulelor foto si in continuare se vad asemanari:

S-a despartit cu adevarat Huawei de Honor? Nu pare!

Dar trebuie cu adevarat sa va uitati mai bine la poza de mai jos. In ea vedem un Honor 50 si un Huawei Nova 9. Aici nu s-a mai jucat nimeni cu nimic, par a fi doua telefoane identice! Acelasi display, aceeasi pozitionare a senzorilor foto!

Advertisement

huaweiExemplele pot continua si probabil le stiti daca sunteti interesati de acest domeniu si de lansarile celor 2 companii. Nu sunteti interesati si mai vreti un exemplu? Ok, iata-l. Este vorba despre un Huawei Nova y90 si un Honor Magic 4 Lite. Pare a fi acelasi setup foto dar integrat in alta carcasa? Pozitionarea butoanelor este aproape identica, sa nu va mai spun despre display…tot un punch hole cu selfie in mijloc.

honor telefoane

Gata, am terminat cu exemplele, dar ele pot continua. Intrebarea este daca nu cumva Huawei mai are ceva legaturi cu Honor si daca prin aceasta companie au acces din nou la tehnologia americana?! Sau poate isi utilizeza o serie de componente ramase nefolosite? Adica este clar ca se inspira unii de la altii. Cum ar fi fost ca in loc de Honor, un alt producator cunoscut sa fi copiat partea de design de la Huawei? Nu ar fi iesit ceva scantei?

S-a despartit cu adevarat Huawei de Honor? Nu pare!

Ni se pare ca Honor Magic X seamana cu Huawei Mate X2? Nu ni se pare, chiar seamana foarte mult!

magic x

Sincer, eu ma bucur ca se intampla asta si ca lansarile de Honor inca au amprenta celor de la Huawei. Poate ca cele doua companii au o relatie extrem de stransa si se ajuta reciproc! Si imi doresc ca Huawei sa reajunga acolo unde merita, adica sus de tot. De ce? Pentru ca produc si vand gadgeturi de calitate!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des