Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie?

Published

on

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie? – Nici macar de domeniul SF nu poate fi vorba si totusi, gigantul din China, a brevetat mai multe modele de telefoane mobile.

Pana aici, nimic neobisnuit, dar trebuie sa ne uitam mai cu atentie la imaginile de mai jos, unele reale ce ar proveni direct de la CNIPA, Chinese National Intellectual Property Administration.

Se observa clar un model cu 5 camere secundare, acestea ar urma sa fie integrate intr-un mecanism retractabil, probabil cea mai buna solutie de pana acum. Da, cred ca este cea mai buna solutie pe care un producator o poate lua in cazul in care doreste sa ofere un display fara notch, indiferent de forma lui.

Advertisement

Dar parca nici nu am dori sa se exagereze cu numarul de senzori integrati in acest mecanism. Discutam totusi de camere selfie si nu ar avea rost sa implementezi mai mult de doua.

Daca versiunea cu 5 camere secundare ar deveni realitate, in total, am putea discuta despre un smartphone cu peste 7 sau 8 camere foto (fata plus spate). Probabil, ceva caraghios si inutil.

Si nu este o stire falsa, brevetele pot fi vazute AICI. Este posibil ca cei de la Xiaomi sa inregistreze brevetele si numai atat, trebuie retinut faptul ca nu este obligatorie si lansarea pe piata a unor astfel de modele.

Advertisement

Personal, mai mult as aprecia faptul ca se doreste in continuare fabricarea de telefoane mobile cu camere de selfie ascunse, indiferent de mecanismul folosit. Xiaomi este o companie fondata in data de 6 aprilie 2010, de catre Lei Jun.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. goe

  ianuarie 15, 2020 at 17:18

  Se vede clar ca cele 5 camere sunt pe spate (butoanele sunt oglindite fata de imaginea din dreapta).
  Nu mi-e clar daca nu sunt cumva aceleasi cu cele de selfie … dar asta este, se misca toate daca trebuie.

  • Cosmin

   ianuarie 15, 2020 at 20:15

   Asa o fi 😉 Asteptam si vom vedea!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des