baterie

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie?

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie?

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie? – Nici macar de domeniul SF nu poate fi vorba si totusi, gigantul din China, a brevetat mai multe modele de telefoane mobile.

Pana aici, nimic neobisnuit, dar trebuie sa ne uitam mai cu atentie la imaginile de mai jos, unele reale ce ar proveni direct de la CNIPA, Chinese National Intellectual Property Administration.

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie?

Se observa clar un model cu 5 camere secundare, acestea ar urma sa fie integrate intr-un mecanism retractabil, probabil cea mai buna solutie de pana acum. Da, cred ca este cea mai buna solutie pe care un producator o poate lua in cazul in care doreste sa ofere un display fara notch, indiferent de forma lui.

Ce s-a intamplat cu Xiaomi? 5 camere de selfie?

Dar parca nici nu am dori sa se exagereze cu numarul de senzori integrati in acest mecanism. Discutam totusi de camere selfie si nu ar avea rost sa implementezi mai mult de doua.

Daca versiunea cu 5 camere secundare ar deveni realitate, in total, am putea discuta despre un smartphone cu peste 7 sau 8 camere foto (fata plus spate). Probabil, ceva caraghios si inutil.

Si nu este o stire falsa, brevetele pot fi vazute AICI. Este posibil ca cei de la Xiaomi sa inregistreze brevetele si numai atat, trebuie retinut faptul ca nu este obligatorie si lansarea pe piata a unor astfel de modele.

Personal, mai mult as aprecia faptul ca se doreste in continuare fabricarea de telefoane mobile cu camere de selfie ascunse, indiferent de mecanismul folosit. Xiaomi este o companie fondata in data de 6 aprilie 2010, de catre Lei Jun.

sursa