Connect with us

Stiri despre telefoane

Samsung a înregistrat o scădere semnificativă a profitului în 2023

Published

on

Samsung pregătește un Fold din seria Fan Edițion

Samsung Electronics a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea și pentru anul fiscal 2023, înregistrând o scădere semnificativă a profitului în comparație cu anul anterior.

În trimestrul al patrulea, compania a avut venituri consolidate de 67,78 trilioane KRW și un profit operațional de 2,82 trilioane KRW. Pe parcursul întregului an, Samsung a raportat venituri anuale de 258,94 trilioane KRW și un profit operațional de 6,57 trilioane KRW.

Veniturile și profitul operațional au crescut în T4 față de T3, datorită performanței îmbunătățite a segmentului de memorii și continuării vânzărilor solide de produse de afișaj premium.

Advertisement

În primul trimestru al anului 2024, Samsung va încerca să îmbunătățească rentabilitatea prin majorarea vânzărilor de produse cu valoare adăugată ridicată.

Piața de memorii și cererea pentru IT sunt așteptate să continue recuperarea în 2024, însă persistă incertitudini macroeconomice.

Samsung intenționează să răspundă cererii pentru semiconductoare destinate aplicațiilor cu inteligență artificială și să consolideze poziția sa în produsele premium și competitivitatea în semiconductoarele avansate.

Advertisement

Samsung a înregistrat o scădere semnificativă a profitului în 2023

Cheltuielile de capital ale companiei în 2023 au fost de 53,1 trilioane KRW, majoritatea alocate Diviziei Solutions (DS) și Samsung Display Corporation (SDC). Investițiile în memorie s-au concentrat pe extinderea capacității de producție pentru HBM, DDR5 și alte noduri avansate.

DS Division a înregistrat venituri consolidate de 21,69 trilioane KRW și pierderi operaționale de 2,18 trilioane KRW în T4 2023. Afacerea cu memorii a înregistrat profit, datorită prețurilor mai mari pentru DRAM.

Samsung se așteaptă la o recuperare moderată a câștigurilor în prima jumătate a anului 2024, cu îmbunătățiri mai semnificative anticipate în a doua jumătate a anului. Deși se confruntă cu incertitudini macroeconomice, compania rămâne optimistă cu privire la cererea viitoare pentru produsele sale.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des