Connect with us

Stiri despre telefoane

Scădere semnificativă așteptată pentru livrările de iPhone în 2024

Published

on

Apple ar putea să se confrunte cu o scădere semnificativă estimată la aproximativ 15% în livrările sale de iPhone pentru anul 2024, conform ultimelor investigații din lanțul său de aprovizionare.

Reducerea, care plasează volumul de unități la circa 200 de milioane, ar putea marca cea mai drastică scădere în vânzările de telefoane mobile la nivel global pentru un producător major în 2024.

Analiza detaliată indică faptul că atât seria iPhone 15, cât și noile modele din seria iPhone 16 vor înregistra o scădere de 10-15% în prima și, respectiv, a doua jumătate a anului 2024, comparativ cu performanțele seriei iPhone 14 și iPhone 15 din anul precedent.

Advertisement

Scăderea este atribuită unor provocări structurale majore, incluzând o schimbare a paradigmei în designul telefoanelor mobile de lux și o scădere persistentă pe piața chineză.

Noua paradigmă include adoptarea inteligenței artificiale generative (GenAI) și a telefoanelor pliabile, care devin din ce în ce mai populare în rândul utilizatorilor de lux.

În plus, pe piața din China, revenirea Huawei și preferința crescândă pentru telefoanele pliabile ca prima opțiune pentru upgrade-uri contribuie la declinul Apple.

Advertisement
Scădere semnificativă așteptată pentru livrările de iPhone în 2024

Scădere semnificativă așteptată pentru livrările de iPhone în 2024

În contrast, Samsung a revizuit în creștere livrările seriei Galaxy S24 pentru 2024 cu 5-10% datorită cererii mai mari decât așteptările inițiale pentru integrarea funcțiilor GenAI. În schimb, Apple a revizuit în scădere prognoza de livrare pentru iPhone 15 în prima jumătate a anului 2024.

Scăderea dramatică a livrărilor săptămânale ale Apple în China, cu 30-40% față de anul anterior, reflectă tendința descrescătoare care se preconizează a continua.

Revenirea Huawei și popularitatea în creștere a telefoanelor pliabile în rândul consumatorilor de lux chinezi sunt factori cheie în această evoluție.

Se așteaptă ca Apple să nu introducă noi modele de iPhone cu schimbări semnificative de design sau cu un ecosistem/aplicații GenAI mai avansate până cel devreme în 2025. Întârzierea ar putea influența atât momentul de livrare pentru noile telefoane Apple, cât și dezvoltarea ecosistemului său.

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des