Connect with us

Stiri despre telefoane

Preturi benzina si motorina. Neschimbate la pompa, reduse pe bon

Published

on

Preturi benzina si motorina. Neschimbate la pompa, reduse pe bon – Daca treceti pe langa o benzinarie, veti avea ocazia sa vedeti ca nu toate statiile au redus preturile pe totem (panoul de afisare) sau direct la pompa. Spre exemplu, OMV afisa un pret mai mic pe totem, dar neschimbat la pompa. Insa, au pus un anunt prin care informau ca pe bon, reducerea va exista.

Concret, atunci cand alimentati si va uitati la pompa, pretul nu este schimbat. Dar dupa ce platiti si va uitati pe bon, veti vedea ca exista o reducere. Pe bon, apare scris “reducerepretoug” si la o alimentare de 21 litri (aproximativ 200 lei), reducerea este in jur de 10 lei.

Destul de ciudat si de confuz, cel putin asa se intampla la OMV. Protestul organizat in data de 30 iunie s-a dovedit a fi un mare fiasco, adica putini participanti, fara rezultate. Dar cel mai important aspect, preturile sunt putin mai mici in comparatie cu luna trecuta.

Advertisement

Ramane sa asteptam si sa ne dam seama daca nu cumpa in perioada urmatoare vor creste din nou preturile si reducerea de 50 bani/litru se va evapora… Aplicatia Monitorul Preturilor arata si ea preturile vechi, adica fara reduceri.

Prețurile la carburanți au scazut, se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada imediat urmatoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței sa monitorizeze situația din teren și sa ia masuri. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția. Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor ce compenseaza inca o parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro. Multumita acestei masuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului și am generat o scadere a prețului pe care bugetul de stat sa o poata sustine, fara a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scazute prețuri la carburant din Europa și asa ar trebui sa ramana” Nicolae Ciuca.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des