Samsung este un nume mare fara indoiala si nu numai in materie de telefoane, are o divizie destul de productiva ce creeaza brevete noi pentru dispozitive futuriste care vor fi sau nu materializate. Cum este vorba doar despre un brevet, niciodata nu vom putea sti daca va ramane doar la acest stadiu sau chiar va fi produs.

Dupa telefonul flexibil pe care se pare ca l-ar pregati undeva in 2017 (ne luam si noi putin cu carcotasii) cei de la Samsung lanseaza si un brevet ce contine un smartwatch care pare a avea integrat un proiector ce va fi folosit evident pentru a proiecta ecranul ceasului pe cam orice suprafata plana (inclusiv mana noastra) si sa folosim proiectia drept touchscreen.
descărcare (1) Samsung breveteaza smartwatch-ul cu videoproiector, vom putea folosi orice suprafata plata drep touchscreen
Ideea nu este deloc rea si ar reduce drastic limitarea intalnita pe smartwatch-uri si anume ecranul foarte mic pe care este greu sa apesi. Insa, daca ideea este buna nu inseamna ca este si originala, pare un derivat putin mai elegant si imbunatatit al unui proiect numit SkinTrack ce este deja existent, insa, probabil nu va fi niciodata produs pentru utilizatori. Un prototip a fost conceput de catre cercetatorii de la Carnegie Mellon University din America.
Skintrack-2 Samsung breveteaza smartwatch-ul cu videoproiector, vom putea folosi orice suprafata plata drep touchscreen
Practic dispozitivul este alcatuit din 2 parti, o curea ce se adauga ceasului si un inel pe care trebuie sa il purtam pe un deget de la cealalta mana (pe care nu avem ceasul), functioneaza prin inducerea unui semnal electric prin piele iar atingand cu degetul pe care aveti inelul veti inchide un gen de circuit, astfel veti putea naviga prin meniul si aplicatiile ceasului fara a atinge ecranul acestuia.

Puteti vedea cum functioneaza in videoclipul de mai jos:

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=9hu8MNuvCHE&feature=youtu.be[/wpsm_video]
Dupa cum vedeti, este un dispozitiv care cu siguranta ajuta in “lupta” cu ecranele mici de pe smartwatch-uri, insa atingerile sunt cam “pe bajbaite” pentru ca trebuie sa ghicim unde sa pozitionam degetul din moment ce apasam pe mana unde este proiectat ecranul, astfel revenim la Samsung si de aceea am spus ca este un model mai imbunatatit.

CITESTE SI:  Huawei Honor 7C devine oficial, pret mic si display 18:9

Vom si vedea unde atingem pe mana sau pe orice suprafata am proiecta ecranul si tehnologia va fi implementata direct in ceas, astfel nu vom mai avea nevoie de alte dispozitive atasate. Este o idee buna si as vrea sa se materializeze pentru ca ar reprezenta un avans al gadget-urilor. Vom vedea insa cum gandesc cei de la Samsung si daca vor decide vreodata sa implementeze aceasta functie in smartwatch-uri, acum pare destul de ambiguu toata chestia asta.

Samsung breveteaza smartwatch-ul cu videoproiector, vom putea folosi orice suprafata plata drep touchscreen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree