Connect with us

Stiri despre telefoane

Se pare ca TikTok ar avea probleme si in Romania

Published

on

Se pare ca TikTok ar avea ceva probleme si in Romania, asta dupa ce  Comisia Europeana si-a somat angajații sa elimine aplicatia de pe telefoanele mobile de serviciu, pana in data de 15 martie 2023. Mai mult, Joe Biden a dat un termen de 30 de zile pentru stergerea aplicației TikTok de pe telefoanele mobile de serviciu și de pe alte dispozitive ale agențiilor guvernamentale din SUA.

Dar de ce atata stres pentru o simpla si banala aplicatie utilizata la nivel mondial de sute de milioane de persoane? Christopher Wray (FBI), a avertizat ca aplicatia Tiktok se afla sub controlul guvernului chinez, si se teme ca Beijingul ar putea controla algoritmul aplicației pentru a manipula conținutul sau pentru acțiuni de influentare.

Sa nu mai aiba TikTok viata lunga?

Compania (Bytedance) din spatele aplicatiei ne-a informat ca datele sunt stocate pe servere din SUA și Singapore, asta inseamna ca nu ar trebui sa existe brese de securitate. Momentan, inca exista in Google Play, dar sa vedem pentru cat timp va mai ramane acolo.

Advertisement

tik tok interzis romania

Super utilizata si in Romania, inclusiv de anumite mari companii care-si fac reclama. Dar iata ca ieri, Ministrul Digitalizarii din tara noastra, a anuntat ca a fost demarata o investigaţie pentru a verifica daca exista un risc de securitate la adresa Romaniei.

Este o analiza ce trebuie facuta cu maxima seriozitate si o decizie va aparea de indata ce vom finaliza analiza, nu dorim nici sa generam reacții adverse, daca nu este cazul în acest moment”. – Sebastian Burduja.

Asteptam si noi sa vedem ce fel de masuri vor fi luate, daca vor fi luate. Posibil ca acestea sa se refere numai la indepartarea aplicatiei de pe telefoanele oficialilor. Cred ca decizia cheie este tot la Google, ma refer la magazinul de aplicatii. Daca TikTok ar fi intr-o zi indepartata de acolo, este clar ca semnalul nu va fi deloc unul pozitiv.

Advertisement

 

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171