Acasă Tutoriale telefon Setari display, marire contrast pe Marshmallow, Nougat si Xiaomi

Setari display, marire contrast pe Marshmallow, Nougat si Xiaomi

0

Setari display, marire contrast pe Marshmallow, Nougat si Xiaomi, am acoperit aici sistemele de opare mentionate anterior, se aplica totusi si daca aveti Android Lollipop. Este o functie disponibila in setarile telefonului, nu va trebuie root sau alte aplicatii suplimentare. Si sunt convins ca nu toata lumea stie de posibilitatea de imbunatatire a contrastului pe un telefon, multi nici nu o folosesc.

Eu o folosesc si mi se pare o chestie extrem de utila, practic toate caracterele sunt putin bolduite, asta inseamna de la tastatura si pana la pictogramele iconitelor dar si tot textul din aplicatii, meniu sau ceea ce cititi pe internet (in anumite cazuri, detalii la final). O gasesc practica mai ales pentru cei ce au probleme cu vederea sau vor sa o protejeze dar si in cazul in care aveti un display mai mic sau unul de slaba calitate, ma refer la TFT.

Setari display, marire contrast pe Marshmallow, Nougat si Xiaomi – Absolut tot scrisul si tot continutul va deveni mai vizibil, asta inseamna ca nu ne vom mai concentra la fel de mult pentru a citi un text si probabil ca ochii iti vor multumi. Iata mai jos cum poate fi activata aceasta optiune in functie de interfata de utilizator sau sistemul de operare. Retineti ca va prezint mai jos 3 posibilitati, insa setarea poate avea o locatie diferita in cazul in care producatorul telefonului foloseste o interfata de utilizator puternic customizata!

Setari display, marire contrast pe Marshmallow, Nougat si Xiaomi

Varianta 1 – telefon cu Android customizat si Nougat 7.0

Este vorba despre un Samsung, aici intrati in setari – accesibilitate – vedere si bifati “fonturi cu contrast inalt” Fiind un UI customizat, este posibil sa aveti mai multe optiuni disponibile fata de unul clasic, aici mai apar si setari pentru contrastul tastaturii dar si setari speciale ce fac ca butoanele sa iasa in evidenta:

Varianta 2 – telefon Xiaomi cu Android Marshmallow

Stim ca cei de la Xiaomi prin al lor MIUI ofera o customizare puternica, atat de puternica incat trebuie sa stai cauti pentru a gasi anumite setari uzuale. Pentru a intra si a activa aceasta optiune, intrati in setari – setari suplimentare – accesibilitate si acolo o bifati.

Varianta 3 – telefon cu Android Marshmallow necustomizat

Nu este foarte diferit nici in acest caz fata de variantele precedente, trebuie sa intrati tot in setari – accesibilitate sa cautati si sa bifati “text cu contrast ridicat”

Varianta 4 – marirea textului la navigarea pe internet

Daca aveti un telefon si nu se intampla nimic in legatura cu textul in browser dupa ce ati facut setarile de mai sus, incercati sa intrati in optiunile browserului de internet si sa mariti fonturile. Mai jos vedeti o posibilitate, asa ceva exista insa pe majoritatea browserelor instalate pe telefoanele cu Android:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here