Connect with us

Si-a modificat telefonul, a pus chiar si un cooler pe un Xiaomi – este vorba despre un pasionat care a postat un clip super interesant pe platforma YouTube. A luat un smartphone vechi, l-a modificat si customizat la nivel de hardware + firmware si la final, performantele au ajuns sa fie mai bune in comparatie cu cele ale unui smartphone actual, unul cu procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Clipul are aproape 17 minute si autorul explica destul de amanuntit pasii pe care i-a urmat, cred ca poate fi un exemplu pentru cei ce vor sa se apuce de asa ceva, desi nu stiu cati vor dori sa incerce. La baza, este un Xiaomi Mi 9 cu Snapdragon 855, terminal aparut la inceput de 2019.

Si-a modificat telefonul, a pus chiar si un cooler pe un Xiaomi

Acest procesor este unul extrem de bun si capabil, chiar si acum, in 2022. A cumparat acest Mi 9 cu numai 107 USD si l-a facut mai puternic in comparatie cu unul ce costa de 10 ori mai mult. A adaugat in totat 3 acumulatori pana a ajuns la o capacitate de aproape 10.000 mAh.

Si-a modificat telefonul, a pus chiar si un cooler pe un Xiaomi

Automat, a trebuit sa modifice si softul, acesta trebuie sa recunoasca noua capacitate. Asta inseamna ca a deblocat bootloader-ul si ca a instalat un Android customizat. A umblat inclusiv la frecventa procesorului si a scris un alt kernel. A trebuit sa se ocupe si de racire, frecventele si modificarile suferite nu permiteau ansamblului hardware sa lucreze corect.

A reusit sa implementeze un sistem de management termic personalizat, a scos modulul camerei principale, a adaugat un convertor DC la DC pentru a putea regla tensiunea de iesire si a montat un cooler de 40mm, exista inclusiv posibilitatea de a regla turatia acestuia.

Avand in vedere ca telefonul nu mai era in starea initiala, nu mai avea camera principala si nici macar carcasa, a trebuit sa se gandeasca inclusiv la o carcasa noua. Nu a fost complicat de realizat, a apelat la o imprimanta 3D si gata proiectul.

Clipul video l-am atasat mai sus si este interesant de urmarit. A reusit cu putini bani sa obtina performantele unui flagship din 2022. Inainte de customizare, obtinea in jocuri o media de 39 fps-uri. Acum, are peste 50!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!

2 Comments

2 Comments

  1. Alin

    aprilie 27, 2022 at 09:36

    A aratat ca poate dar este total inutil

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *