baterie

Trebuie sa-ti activezi VoLTE pe telefonul mobil

Trebuie sa-ti activezi VoLTE pe telefonul mobil

Trebuie sa-ti activezi VoLTE pe telefonul mobil si daca nu ai facut-o deja, ar trebui sa nu ignori aceasta setare, una pe care o gasim in meniul oricarui telefon mobil, cu mici, foarte mici exceptii.

VoLTE inseamna Voice over Long-Term Evolution si este o tehnologie care permite efectuarea de apeluri vocale de inalta calitate prin retelele 4G LTE. In mod traditional, retelele mobile au folosit tehnologii mai vechi pentru a gestiona apelurile vocale, in timp ce retelele LTE au fost utilizate mai ales pentru transferul de date.

Daca vei activa aceasta optiune, atat apelurile vocale, cat si datele pot circula prin reteaua LTE, ceea ce duce la o calitate mai buna a sunetului si la timpi de conectare mai buni.

Trebuie sa-ti activezi VoLTE pe telefonul mobil

Acum, apare o alta intrebare. Exista asa ceva care se aplica si conectivitatii 5G? Da, echivalentul pentru retelele 5G este cunoscut sub numele de VoNR, sau Voice over New Radio.

Desi mai rar intalnit in meniul telefoanelor, permite efectuarea de apeluri vocale de inalta calitate, dar beneficiaza de avantajele suplimentare ale retelelor 5G, cum ar fi latente mai mici si viteze de date mai mari. Pentru a utiliza VoNR, atat telefonul mobil cat si reteaua trebuie sa suporte tehnologia 5G. Si din cate stiu, in Romania nu prea exista, momentan.

Pentru a activa functia VoLTE pe al tau smartphone, procesul este destul de simplu si nu se schimba semnificativ intre diferite marci sau modele de telefoane.

Trebuie sa-ti activezi VoLTE pe telefonul mobil

In general, pasii sunt urmatorii: navigheaza in meniul principal al telefonului, apoi acceseaza sectiunea de setari. De acolo, mergi la submeniul conexiuni si apoi la optiunea pentru retele mobile.

In aceasta sectiune, ar trebui sa gasesti o optiune pentru activarea pe care o vei bifa. Daca nu o vezi, e posibil sa fie ascunsa in alte parti ale meniului sau sa ai un dispozitiv care nu suporta 4G. Sau pur si simplu, foloseste functia “cauta” din meniu. Pentru dezactivare, urmeaza aceeasi pasi, dar in sens invers 😉