baterie

Tarifele De Roaming Au Scazut De La 1 Iulie

Tarifele De Roaming Au Scazut De La 1 Iulie

O veste buna vine de la Uniunea Europeana care obliga toti operatorii de telefonie mobila din cadrul Uniunii sa reduca preturile pentru convorbirile de tip roaming care calatoresc intr-un alt stat UE.

Asadar, incepand de astazi 01.07.2013 noile tarife conform Regulamentului UE 531/2012 al Parlamentului European,pentru un apel efectuat in roaming tariful maxim care se poate percepe de catre operatorii de telefonie mobila este de  0.24 euro / minut fara TVA iar pentru primirea unui apel tariful maxim care se poate percepe este de 0,07 euro / minut fara TVA.

Pretul pentru accesul la internet in roamnig este de 0.44/euro MB / fara tva, trimiterea unui mesaj text de tip SMS va costa max 0.08 euro / fara TVA iar pentru  primirea unui SMS nu se va percepe nicio taxa.

Aplicarea noilor tarife se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi utilizează planurile tarifare de bază, adică cele cărora li se aplică Eurotarifele pentru servicii de voce, SMS şi date, neimplicând încheierea unui abonament suplimentar sau alte costuri, aceste planuri tarifare putând fi combinate cu oricare alte planuri tarifare disponibile la operatori.