Acasă Stiri Android Si Noutati Task killer si Cleaner – aplicatii ce ne ajuta si nu prea

Task killer si Cleaner – aplicatii ce ne ajuta si nu prea

1

Android – un sistem de operare fluid, responziv, dar atunci cand are ce-i trebuie, adica memorie RAM si procesor puternic, desigur, nu neaparat mai mult e mai bine, daca ai 10 GB de RAM dar un sistem care a fost proiectat atat de rau incat nu-i poate folosi, ii ai degeaba, cel mai important aspect este optimizarea sistemului in legatura cu componentele hardware ale telefonului. Sunt telefoane care si cu 512 MB de RAM functioneaza fara LAG datorita optimizarii sistemului in functie de capacitatile device-ului.
De cand a aparut sistemul android, au aparut si deveoperi care nu cautau neaparat sa ajute cu ceva platforma ci sa obtina profit. Am vazut deja ca imediat dupe ce apare o aplicatie buna sau un joc ce are succes apar si o tona de clone dupa el incercand sa-i fure “faima”. Asa sa intamplat si cu aplicatiile de tip Cleaner sau Task killer, care ne “ajuta” oprind aplicatiile si procesele din fundal pentru ca sistemul sa functioneze mai rapid. Ei bine nu este chiar asa, cele mai multe aplicatii de acest gen nu numai ca nu ne ajuta, ba chiar ne incetinesc sistemul deoarece ele nu fac altceva decat sa opreasca fortat aplicatiile, exact cum am putea face si noi, manual, din Setari, sau din Developer Options cum putem vedea aici.
6-useful-android-gestures-you-might-not-know-about-already.w654 Task killer si Cleaner - aplicatii ce ne ajuta si nu prea
Dar, dupa ce oprim aplicatiile sistemul le va reporni, pentru ca asa este proiectat, sa mentina in memorie aplicatiile pentru a avea acces la notificari sau pentru a imbunatati timpul in care se incarca aplicatia in momentul in care este deschisa.
Nu spun ca nu exista aplicatii folositoare si care chiar functioneaza, exista, dar exista si multe copii, clone ale acestora care nu fac altceva decat sa va arate niste animatii frumoase atunci cand le rulati, sa va pacaleasca ca fac si ele ceva. Cele mai buna aplicatii de acest gen au nevoie de acces Root, pot sa dau ca exemplu Greenify care, cred eu, ca este cel mai bun Task killer, deoarece el face si altceva, ceva diferit fata de restul aplicatilor, si anume, impiedica sistemul sa reporneasca aplicatiile pe care le inchide.
Insa este ceva la care aplicatiile de tip Cleaner va pot ajuta, si aici ma refer la stergerea memoriei cache, o operatiune folositoare, dar  care o putem face si manual.
6-useful-android-gestures-yohgfuhu-might-not-know-about-already.w654 Task killer si Cleaner - aplicatii ce ne ajuta si nu preaStergerea memoriei cache este recomandata, deoarece elibereaza spatiu in partitia sistemului, deci implicit il face sa functioneze mai rapid. Cei mai multi dintre utilizatori au un Task killer instalat, fie ca aplicatie pe care au instalat-o ulterior fie aplicatie integrata in sistem.
Ati folosit astfel de aplicatii? Ce parere v-ati facut despre ele?

1 COMENTARIU

  1. Eu folosesc Line Launcher care are un cleaner integrat, cum nu are o interfata dedicata cleanerului din care sa blochezi repornirea aplicatiilor dupa rularea cleanerului, cred ca atat face, inchide fortat aplicatiile care repornesc pentru ca au permisiuni sa ofere notificari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here