Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi vrea să intre tare pe piața mașinilor electrice

Published

on

Xiaomi, companie pe care o cunoaștem pentru diversitatea sa largă de produse, de la telefoane la dispozitive inteligente pentru casă, vrea să apese tare de tot pe pedala de accelerație a domeniului autoturismelor electrice.

Directorul general al Xiaomi, Lei Jun, a dezvăluit recent că își va schimba focusul către dezvoltarea și producția de automobile, marcând o direcție strategică semnificativă pentru gigantul tehnologic.

Modelul Xiaomi SU7 EV (foto jos), primul vehicul electric al companiei, este deja în centrul atenției, datorită caracteristicilor sale inovative și designului avansat.

Advertisement
Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Cu toate acestea, Lei Jun asigură că Xiaomi nu va abandona producția de telefoane mobile sau alte dispozitive electronice. Schimbarea de focus sugerează mai degrabă o expansiune a portofoliului companiei, adăugându-se la gama deja diversă de produse.

Xiaomi vrea să intre tare pe piața mașinilor electrice

Xiaomi vrea să intre tare pe piața mașinilor electrice

În acest context, Lei Jun a anunțat și ceva schimbări la nivel executiv, cu William Lu numit director general al Xiaomi, iar Wang Teng preluând rolul de director general al mărcii Redmi.

Schimbările vor avea un impact asupra prezentărilor viitoare ale produselor, cu William Lu urmând să preia rolul de prezentator la evenimentele de lansare, începând cu Xiaomi 14 Ultra.

Motivația din spatele acestei decizii strategice poate fi recunoscută în potențialul imens al pieței vehiculelor electrice, un sector în creștere rapidă și în evoluție constantă.

Xiaomi, care a reușit să se impună ca unul dintre cei mai mari producători de telefoane din Asia, își propune acum să devină un jucător cheie și în industria auto electrică.

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des