baterie

Poze reale cu OnePlus 9 Pro si despre camerele Hasselblad

Poze reale cu OnePlus 9 Pro si despre camerele Hasselblad

Poze reale cu OnePlus 9 Pro si despre camerele Hasselblad – adica urmatorul telefon flagship pe care-l asteptam cu mare interes. Se pare ca va sosi in primavara acestui an si cum se putea sa vina fara procesor Snapdragon 888? Dar nu acest aspect este cel mai important in acest moment.

Se pare ca avem in fata prototipul final al telefonului, adica fix asa va arata. Se remarca parteneriatul pe care OnePlus l-a facut cu cei de la Hasselblad, acesta se refera la camerele foto/video.

OnePlus 9 Pro

Este adevarat ca acest nume nu ne este foarte popular, mai mult am fost obisnuiti cu Leica de la Huawei sau cu ZEISS, companie ce asigura modulele foto pentru telefoanele Nokia sau Sony. Dar ce este cu Hasselblad?

Daca ne uitam putin la istoricul acestei companii, aflam ca ea a fost infiintata tocmai in anul 1841 in Gothenburg, Sweden, de catre Fritz Wiktor Hasselblad. Deci, ne dam seama rapid ca au ceva traditie in spate si nu este un producator oarecare.

OnePlus 9 Pro si inscriptia Hasselblad

Poze reale cu OnePlus 9 Pro si despre camerele Hasselblad

Poate ca cea mai faimoasă utilizare a camerei Hasselblad a fost în timpul misiunilor programului Apollo, atunci cand primii oameni au pasit pe Luna. Aproape toate fotografiile statice facute în timpul acestor misiuni foloseau camere Hasselblad. În 2016, Hasselblad a introdus prima camera digitala compacta fara oglinda (în format mediu, X1D-50c). Compania produce aproximativ 10.000 de camere pe an.

Poze reale cu OnePlus 9 Pro si despre camerele Hasselblad

Deja am aflat cateva amanunte impresionante despre istoricul acestei firme. Insa, ramane de vazut ce anume le-au cerut cei de la OnePlus, daca cu adevarat toate telefoanele OnePlus 9 PRO vor folosi tehnologia lor si cat de bine fa fi implementata.

Nu-mi imaginez ca cei de la Hasselblad vor oferi cea mai buna tehnologie pe care ei o detin in acest moment, chiar si pentru un simplu telefon mobil. Pretul trebuie tinut jos, poate sub concurenta de la Samsung. 

[the_ad id=”76866″]

OnePlus 9 PRO, pret si cateva dotari

Posibil ca 9 PRO sa aiba un pret de aproximativ 900 USD. Telefonul acesta va sosi spre finalul acestei luni (februarie 2021) si va fi insotit de versiunea standard, dar si de OnePlus 9E, cel ce va folosi un procesor Snapdragon 870. Acest chipset a fost integrat pentru prima data in interiorul lui Motorola Edge S, cel lansat la final de ianuarie.

Revenim putin la versiunea de top si aflam ca pe langa un Qualcomm 888, telefonul va fi dotat cu display ce suporta o rata de refresh de 120Hz si rezolutie Quad-HD+, incarcare la 65W (sau 45W wireless), 12GB memorie RAM si 256GB stocare interna. Sunt numai cateva amanunte, detalii complete vom afla in curand.