Connect with us

Stiri despre telefoane

Telefoanele Google Pixel, un avant in piata?

Published

on

Telefoanele Google Pixel au avansat destul de mult in ultima perioada si cred ca lansarile recente pot fi numite chiar atractive. Si chiar daca nu se ridica la nivelul Apple in materie de vanzari, aceste modele par a lua un avant.

Datele recente sugereaza ca brandul isi face simtita prezenta, in special in ultimul an. Lansarea seriei Pixel 8 a venit cu informatii actualizate care arata ca Google a expediat aproximativ 40 de milioane de telefoane Pixel pana in prezent.

Francisco Jeronimo, vicepresedinte la IDC, a furnizat o perspectiva asupra evolutiei vanzarilor. Conform datelor sale, intre 2016 si 2023, Google a expediat 37,9 milioane unitati.

Advertisement

Aceasta crestere nu este de neglijat, mai ales ca vanzarile au inregistrat o crestere in cifre duble in ultimii ani. Desi aceste numere sunt departe de cifrele raportate de giganti precum Apple, care expedieaza peste 224 de milioane de iPhone-uri anual, ele indica o tendinta ascendenta.

Telefoanele Google Pixel – din ce in ce mai interesante?

In 2018, au reusit sa isi dubleze expedierile, ajungand la aproape patru milioane de unitati. Pana in 2019, compania a accelerat ritmul, ajungand la 7,2 milioane de unitati expediate in acel an. Anul trecut, Google era aproape de a atinge pragul de 30 de milioane, cu 27,6 milioane de unitati vandute inainte de lansarea versiunii anterioare.

Asta inseamna ca in ultimele 12 luni, producatorul american expediat in jur de 10 milioane de telefoanele Google Pixel, stabilind un nou record pentru brand.

Advertisement

Pe langa aceasta crestere in vanzari, a inregistrat si un avans semnificativ pe pietele cheie, cum ar fi SUA si Japonia. In Japonia, Pixel a devenit brandul Android cel mai bine vandut, luand cota de piata chiar si de la iPhone. In mod ciudat, in SUA, Google a fost singurul brand care nu a inregistrat o scadere a expedierilor de la un an la altul.

Factorii care contribuie la aceasta crestere includ probabil experienta software curata functiile de inteligenta artificiala si actualizarile rapide.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des