Connect with us

Stiri despre telefoane

Locul in care telefoanele mobile vor fi confiscate in Romania

Published

on

Elevii din invatamantul primar si gimnazial pot avea telefoanele mobile confiscate si returnate parintilor, in urma unui amendament aprobat si de ministrul Educatiei, care a fost votat in comisia de invatamant din Camera Deputatilor.

In cazul elevilor de liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor mobile ramane la latitudinea scolii. Per total, este o idee buna. Scoala ramane scoala, telefonul este pentru distractie, mai ales in cazul celor mici. Daca vor TikTok, YouTube sau Facebook, vor trebui sa se abtina cat timp sunt in unitatile de invatamant.

Un amendament propus la legile Educatiei, sustinut de ministrul Educatiei, Ligia Deca, precum si de PNL, PSD, AUR, UDMR si minoritati, votat luni in comisia de invatamant din Camera Deputatilor, stipuleaza ca “folosirea unui telefon mobil sau a oricarui alt dispozitiv de comunicatii electronice de catre un elev este interzisa pe durata orelor de curs din invatamantul prescolar, primar si gimnazial”.

Advertisement

Locul in care telefoanele mobile vor fi confiscate in Romania

Cei care nu respecta aceasta regula risca sa li se confiste telefonul sau echipamentul respectiv. In ceea ce priveste elevii de liceu, situatia nu se modifica in acest sens, reglementarile privind utilizarea telefoanelor mobile fiind in continuare prevazute in ROFUIP, conform unui alt amendament adoptat luni in comisie. Mai multe sanctiuni pentru elevi au fost stabilite prin amendamente la legile Educatiei.

In prezent, in timpul orelor de curs, examenelor si concursurilor, utilizarea telefoanelor mobile este interzisa. Cu toate acestea, exista exceptii de la aceasta regula: utilizarea telefoanelor este permisa in timpul orelor de curs, dar doar la cererea cadrelor didactice, in cazul in care acestea sunt folosite in procesul educational.

In situatii de urgenta, elevii pot folosi telefonul mobil cu acordul profesorului. Pe parcursul orelor de curs, telefoanele mobile trebuie pastrate in locuri special amenajate din clasa, setate astfel incat sa nu perturbe desfasurarea procesului educational.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des