baterie

Telefonul care se incarca in 5 minute pana la 50%, Red Magic 6

Telefonul care se incarca in 5 minute pana la 50%, Red Magic 6

Telefonul care se incarca in 5 minute pana la 50%, Nubia Red Magic 6 – Daca tot nu am putut pana acum sa facem un acumulator care sa reziste mai mult, ne concentram de acum incolo pe o incarcare mega rapida.

Cred ca asta si-au spus producatorii telefoanelor mobile sau mai corect, companiile care se ocupa cu fabricarea acumulatorilor si cu dezvoltarea tehnologiei de incarcare rapida. Exact asta am constatat in ultima perioada. Capacitatea s-a plafonat pe la 4000/5000 mAh, insa a scazut timpul de incarcare.

La prima vedere este simplu, dar in amanunt, lucrurile sunt mai complicate. Trebuie multa cercetare si inovare, nimeni nu-si doreste un acumulator care explodeaza (au fost cazuri) sau care ia foc. La fel cum niciun posesor de telefon mobil cu incarcare rapida nu vrea sa vada cum viata bateriei scade in fiecare zi.

Eu spun ca cel putin pana acum, totul este in regula. Majoritatea telefoanelor moderne sunt capabile sa se incarce in aproximativ 60 de minute, poate si mai putin de atat. Mai cred ca in urmatorii ani, toate terminalele (mid-range sau flagship) se vor incarca complet in 30 de minute.

Capac din spate electrocromatic pe Nubia Red Magic 6:

https://www.youtube.com/watch?v=JiJa3aNzgS8&feature=emb_title

In mod oficial, ne este confiramt faptul ca telefonul care va fi lansat la inceputul lunii martie 2021, va fi capabil sa acumuleze 50% capacitate intr-un timp record, adica tinut in priza numai 5 minute! Este vorba despre Nubia Red Magic 6, probabil ca un smartphone de gaming.

Telefonul care se incarca in 5 minute pana la 50%, Red Magic 6

Vestea buna este ca incarcatorul capabil de asa ceva se va regasi in cutie, cei ce vor cumpara telefonul nu vor trebui sa achizitioneze accesoriile separat. Echipa care a lucrat la dezvoltarea acestui smartphone, s-a asigurat ca nu vor exista incidente neplacute.

Astfel, in interiorul acumulatorului exista un strat subtire de grafit care ajuta la incarcarea rapida, dar și un electrolit ce utilizeaza energia cinetica pentru o eficienta maxima.